İl Potansiyeli Olan İlçeler Belli Oldu! Şırnak'tan 2 İlçe Listede

İl Potansiyeli Olan İlçeler Belli Oldu! Şırnak'tan 2 İlçe Listede

Devlet Bahçeli'nin seçim öncesi il sayısını artıracaklarını açıklamasından sonra gözler hangi ilçelerin il olmasında. Şırnak'tan da il potansiyeli taşıyan iki ilçe çıktı. İşte Şırnak'ta il potansiyeli taşıyan ilçeler...

Devlet Bahçeli'nin seçim öncesi il sayısını artıracaklarını açıklamasından sonra gözler hangi ilçelerin il olmasında. Şırnak'tan da il potansiyeli taşıyan iki ilçe çıktı. İşte Şırnak'ta il potansiyeli taşıyan ilçeler... Şırnak'ın ilçeleri arasında il olma potansiyeli taşıyan Silopi ve Cizre ilçeleri var. Bu ilçelerden bir tanesinin il olması bekleniyor, gündeme her ne kadar Cizre'nin il olması geldiyse de Silopi ilçesinin de konum ve sınır kapısı nedeni ile il olma potansiyeli yüksek.

İşte Şırnak Dahil İllerin İl Potansiyeli Taşıdığı İlçeleri;

İL POTANSİYELİ OLAN 67 İLÇE

İl olma potansiyeli yüksek 67 ilçe ise şöyle: Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba.

KONUŞAN HARİTALAR NE DİYOR?

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, konuma dayalı verilerle üretilmiş harita üzerinden kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfus yoğunluğu 100 binin üzerinde 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunu açıkladı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, coğrafi bilgi sistemleri teknolojilerinin mekansal verileri kullanarak, insanların hayatında karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri ürettiğini söyledi. Hançer, yapılan son araştırmada kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfusu 100 binin üzerinde olan 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunun belirlendiğini açıkladı. Haritada il olma potansiyeli yüksek ilçelerin koyu renkten açık renge, nüfus yoğunluklarına göre gösterime sunulduğunu belirten Hançer, Hatay'da 5 ilçe, Şanlıurfa, İzmir ve Manisa'da 4 ilçe, Aydın, Antalya, İstanbul, Kocaeli, Muğla ve Tekirdağ'daki 3 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Kent merkezine uzak 67 ilçenin il olma potansiyeli yüksek

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.