İlginç Olay: Bu İş için 300 Bin Tl Maaşla Çalışacak Adam Bulamıyor

İlginç Olay: Bu İş için 300 Bin Tl Maaşla Çalışacak Adam Bulamıyor

Elazığ'da bir firma, binaların yıkımında çalışacak makas operatörlerine 300 bin liraya kadar maaş teklifi sunmasına rağmen operatör bulamadı.

İnşaat sektöründe eleman sorunu her geçen gün artıyor. Sektör temsilcileri, ara eleman yetiştirilmesi için çağrı yapıyor. 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgedeki enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları, makas operatörü mesleğine ihtiyacı artırdı. Elazığ'da bir firma sahibi 300 bin lira maaş vermesine rağmen personel bulamadığını açıkladı.

OPERATÖR YOK
Hafriyat firması sahibi Kazım Üstün, deprem sonrası saha çalışmalarının devam ettiğini ancak operatör bulunamadığı için makasın boşta beklediğini belirtti Makas operatörlerinin bulunamamasının saha çalışmalarını aksattığını söyleyen Üstün, makinenin boşta beklemesinin zaman kaybı ve maddi zarara yol açtığını kaydetti.

operator.jpg

'ANLAM VEREMIYORUZ'
20 yıldır sahada çalıştığını belirten firma sahibi Kazım Üstün, "Çok büyük yatırımlar da yaptık. Depremlerden sonra binaların yıkım aracı makas çıktı. Bugünkü değeri 20 milyon lira olan makasa operatör bulamıyoruz ve makinemiz yatıyor. Makas operatörüne aylık 300 bin lira maaş veriyoruz ama operatör bulamıyoruz. Makasımız da görüldüğü üzere boşta bekliyor." ifadelerini kullandı. Eleman yetişmediğini ifade eden Üstün "Bizim de anlam veremediğimiz bir olay" dedi.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.