İngiltere Şırnak ve Hakkari için seyahat uyarısında bulundu!

İngiltere Şırnak ve Hakkari için seyahat uyarısında bulundu!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye, Şırnak ve Hakkari’ye gelecek olan turistlere ilişkin açıklama yaptı.

İngiltere hükümetinin güncellenmiş seyahat tavsiyesinde, bu yaz Türkiye'ye seyahat eden tatilciler ülkenin belirli bölgelerini ziyaret etmemeleri konusunda uyarıldı.

SURİYE SINIRINA YAKIN SEYAHAT ETMEYİN UYARISI!

Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO) “Suriye sınırının 10 km yakınına seyahat edilmemesini” tavsiye etti. FCDO Şırnak'a ve Hakkari'ye Suriye sınırına yakın olduğu için gidilmemesini önerdi. Ayrıca, “hiçbir seyahatin güvenli bir şekilde garanti edilemeyeceğini” ve Türkiye'yi ziyaret eden herkesin uygun seyahat sigortası satın alması gerektiğini belirtti.

DEPREMLER ÜZERİNDEN SİYASET VURGUSU!

Dışişleri Bakanlığı Kahramanmaraş ve Hatay depremlerine dikkat çekti, siyasi çalkantı vurgusu yaptı. Öte yandan Türkiye'deki tatillerin çoğunun sorunsuz geçtiğini de vurguladı.

FCDO, The Independent'a şunları söyledi: "İngiliz vatandaşlarının güvenliği, seyahat önerilerimizi belirlerken her zaman ana kaygımızdır. Seyahat tavsiyelerimizi her ülke veya bölge için sürekli gözden geçirerek, orada yaşayan veya ziyaret eden İngilizler için en alakalı konularda güncel bilgiler ve tavsiyeler içerdiğinden emin oluyoruz.

İngiltere daha öncede Şırnak ve Hakkari için seyahat uyarılarında bulunmuştu.

Kaynak:İndependent

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum