İnstagram’a Yeni Özellik Geliyor!

İnstagram’a Yeni Özellik Geliyor!

Instagram’a ekran görüntüsü almayı engelleyen yeni özellik geliyor. Meta, cinsel şantaj dolandırıcılığıyla mücadele etmek için geliştirdiği bu özellikle kullanıcıların kişisel görüntülerinin kötü niyetli kişilerce kullanılmasını engellemeyi amaçlıyor.

Instagram ekran görüntüsü alma

Meta’nın popüler platformu Instagram, cinsel şantaj dolandırıcılığına karşı güvenlik önlemlerini artırdı. Özellikle genç kullanıcıların korunması amacıyla getirilen bu güncellemelerden biri, hikayelerde paylaşılan içeriklerin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen yeni özellik oldu. Bu sayede, kaybolan hikayelerin kalıcı olarak ele geçirilmesi zorlaşıyor ve kullanıcıların gizliliği güvence altına alınıyor.

Şüpheli Hesaplara Sınırlamalar Getirildi

Instagram ekran görüntüsü almayı engelleme

Instagram ayrıca, dolandırıcıların hedef aldığı şüpheli hesaplara sınırlamalar getirerek, bu hesapların kullanıcıların takipçi listelerine ve etiketlenmiş fotoğraflarına erişimini engelliyor. Bu önlem, dolandırıcıların sosyal ağ analizleri üzerinden kurbanlarına ulaşma ihtimalini düşürüyor.

Genç Hesaplarına Daha Güçlü Koruma

Instagram

18 yaş altı kullanıcıları korumak amacıyla getirilen yeni “Genç Hesapları” özelliği ile gençler cinsel içeriklere karşı daha sıkı bir şekilde korunacak. Ayrıca, özel mesajlarda gönderilen çıplak görüntüler otomatik olarak bulanıklaştırılacak ve kullanıcılara güvenlik uyarıları sunulacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.