İpekyolu Expo Fuarında Şırnak Yöresel Ürünleri Tanıtıldı

İpekyolu Expo Fuarında Şırnak Yöresel Ürünleri Tanıtıldı

Van'da 3-7 Mayıs tarihlerinde yapılan 13.Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda Şırnak'ın yöresel ürünleri tanıtıldı.

13.Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na Şırnak'ı temsilen Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de katıldı.

Fuarda Şırnak ilini temsilen, geleneksel el sanatları, Şırnak el dokuması şal-şepik (Takım olarak), şal ceket ve yelek ile Beytüşşebap jirki kilimi sergilenerek tanıtıldı.

Ayrıca stantta Şırnak’ın yöresel lezzetlerinden; özellikle Coğrafi İşaret Tescilli Şırnak Dergul Tahini ile Beytüşşebap Kaşuran şekeri/Şekeri Kelandi (Cevizli Şeker), İdil Bakari Kuru Üzümü ve Cizre Bırınczer sergilenerek fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunarak ikram edildi.

Fuarda yoğun ilgi gören stantta gelen ziyaretçilerden bazıları bu yöresel lezzetleri ilk defa gördüklerini ve tattıklarını belirterek, bu ürünleri çok beğendiklerini ifade ettiler.

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ile İl Müdür Yardımcısı Neşe Uğurlu Çabuker ziyaret ettiği standı büyük bir ilgi görürken, sergilenen ürünler fuara renk kattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.