Irak’taki Depo Patlamasında Yaralanan Cizreli Genç Ambulans Uçakla Türkiye’ye Getirildi

Irak’taki Depo Patlamasında Yaralanan Cizreli Genç Ambulans Uçakla Türkiye’ye Getirildi
Şırnak’ın Cizre ilçesinden Muzaffer Şevki, Irak’ın Süleymaniye kentinde 29 Ağustos’ta meydana gelen depo patlamasında yaralandı. Yaklaşık 2 hafta tedavi gören Şevki, sağlık imkanlarının yetersizliği nedeniyle ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.

Irak’ın Süleymaniye kentinde 29 Ağustos’ta bir depoda meydana gelen patlamada yaralanan Cizreli Muzaffer Şevki, tedavisinin Türkiye’de sürdürülmesi amacıyla ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.

Direksiyon başında yıllarca emek veren ve geçimini şoförlük yaparak sağlayan Muzaffer Şevki, patlamanın ardından Süleymaniye’de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaklaşık 2 hafta boyunca Irak’ta tedavi gören Şevki’nin, sağlık imkanlarının yetersizliği nedeniyle Türkiye’ye nakledilmesine karar verildi.

Yapılan girişimler ve ilgili kurumların koordinasyonu sonucunda Şevki, ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.

Yıldırım: Devletimizin vatandaşının yanında olduğunu gördük

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Muzaffer Şevki’nin Türkiye’ye getirilmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yıldırım, Şevki’nin sağlık durumunun yakından takip edildiğini belirterek, “Bir insanın hayatına dokunmak, en büyük hizmettir. Muzaffer kardeşimizin sağlığına kavuşması için olayın ilk gününden itibaren süreci büyük bir hassasiyet ve özveriyle takip ettik” dedi.

Irak’taki sağlık imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle ambulans uçakla naklin büyük önem taşıdığını ifade eden Yıldırım, sürecin hızlı şekilde sonuçlanmasında devlet kurumları arasındaki koordinasyonun önemli rol oynadığını söyledi.

Yıldırım, başta Erbil Başkonsolosu Erman Topçu ve Süleymaniye Konsolosu Hasan Ergün Uluçan olmak üzere, naklin gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunan Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Yıldırım, “Zor zamanlarda devletimizin vatandaşının yanında olduğunu görüyoruz. Bu bizim için ayrıca bir güven ve gurur vesilesidir. Şimdi hepimizin duası Muzaffer kardeşimizin bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Rabbim acil şifalar versin” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Cemal KÜLTER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.