İşçileri Taşıyan 2 Otobüs Kaza Yaptı: 2 Ölü 35 Yaralı

İşçileri Taşıyan 2 Otobüs Kaza Yaptı: 2 Ölü 35 Yaralı

Mersin'in Silifke ilçesinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali işçilerini taşıyan otobüslerin karıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerden biri uzman çavuş, diğeri ise Rusya vatandaşı.

Mersin'in Silifke ilçesinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) çalışanlarını taşıyan bir otobüs, karşı şeride geçerek yine işçileri taşıyan başka bir otobüs ve uzman çavuşların bulunduğu bir otomobile çarptı. Meydana gelen bu üzücü kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerden birinin uzman çavuş, diğerinin ise Rusya vatandaşı olduğu öğrenildi.

Kaza, Mersin-Antalya D-400 karayolunun Silifke İlçesi Işıklı Mahallesi sınırlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, 65 yaşındaki İ.K. idaresindeki 06 EEP 718 plakalı otobüs, Mersin istikametine doğru seyrederken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçti.

Karşı şeride geçen otobüs, Akkuyu NGS'de görevli Uzman Çavuş Y.D'nin kullandığı 27 R 2950 plakalı otomobil ile işçileri taşıyan H.Y. yönetimindeki 31 AIM 470 plakalı otobüse çarptı.

Bu korkunç kazada, otomobilde bulunan Uzman Çavuş Barış Gülçiçek ve otobüste yer alan Rusya vatandaşı Ismaılova Ncmannoba hayatını kaybetti. Kazada ayrıca 35 kişi yaralandı. Olay yerine hızla sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla ilçe devlet hastanesi ve Silifke'deki özel hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle D-400 karayolu uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Bu üzücü kaza, Akkuyu NGS çalışanlarının güvenliği konusunda önemli soru işaretleri yaratıyor ve yol güvenliği tedbirlerinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.