İşe başlayan gençlerin ilk 6 aylık maaşı devletten olacak

İşe başlayan gençlerin ilk 6 aylık maaşı devletten olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlk Adım Programı kapsamında 18-25 yaş arası gençlerin ilk altı aylık maaş ve sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanacağını belirterek, üç yılda 750 bin gencin istihdama istihdama kazandırılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Genç İstihdam Hamlesi-Güç" tanıtım programına katıldı.

2601-1.jpg

“18-25 YAŞ ARASI GENÇLERİMİZİN İŞE GİRDİKTEN SONRAKİ İLK ALTI AYLIK MAAŞLARINI BİZ KARŞILAYACAĞIZ”

Devreye alınan İlk Adım Programı hakkında da bilgi veren ve bu kapsamda yapılacak destekleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzun verilerine baktığımızda Temmuz 2024, Haziran 2025 döneminde yaklaşık 1,5 milyon kişinin ilk kez sigortalı olarak veya kendi işini kurarak iş gücü piyasasına girdiğini görüyoruz. İlk kez sigortalı olanlar 18-29 yaş aralığında bulunurken, kendi işini kuranların neredeyse yarısı gençlerden oluşuyor. Burada dikkat çeken husus, yüzde 42’lik önemli bir kesimin ilk işe giriş yaşının 30 ve üzeri olmasıdır. Bu tablo, hem iş hayatına katılımın hem de aile kurma süreçlerinin belirgin şekilde uzadığını ve geciktiğini göstermesi bakımından önemlidir. Bu süreleri kısaltmak için devreye aldığımız dördüncü program İlk Adım Programı’dır. Özel sektörle iş birliğinde tasarladığımız bu programla 18-25 yaş arası gençlerimizin işe girdikten sonraki ilk altı aylık maaşlarını biz karşılayacağız. Aynı şekilde ilk sigortalarını başlatarak altı aya kadar tüm sigorta primlerini de biz ödeyeceğiz. Üstelik bunun karşılığında işverenlerimize herhangi bir istihdam garantisi şartı getirmeyeceğiz. Verdiğimiz bu desteklerle işverenlerimizin ilave istihdam sağladığı durumlarda ilk işe giriş bir maliyet kalemi olmaktan çıkacak, gençlerimiz için de altı ay boyunca güvenli bir başlangıç olacak. Aynı şekilde ‘gençler tecrübesiz’ şeklindeki önyargıyı da fiilen ortadan kaldırmış olacağız. Projeden en az bir çalışanı olan küçük ölçekli esnaflarımızı da yararlandıracağız. 216 milyar lira kaynak ayırmayı öngördüğümüz bu programdan her sene 250 bin kişi olmak üzere üç yılda 750 bin gencimizi faydalandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.