İsrail-Filistin savaşı resmen başladı: Yüzlerce insan öldü

İsrail-Filistin savaşı resmen başladı: Yüzlerce insan öldü

Hamas’ın askeri kanadının İsrail’e başlattığı operasyon Dünya gündemine hızla oturmaya başladı. Yüzlerce insan hayatını kaybetti. İsrail operasyonunun ardından karşı saldırıya geçti ve ülkede olağanüstü hal ilan edildi, okullar tatil edildi.

İsrail’e Yönelik Aksa Tufanı operasyonu başlatan Hamas’ın silahlı kanadı, sabah saatlerinde İsrail’e 5 bin roket ve havan fırlattı. Daha sonra İsrail topraklarına giren Hamas güçleri, çok sayıda İsrail askerlerini rehin aldı. Hamas’ın operasyonu sonrası karşı saldırıya geçen İsrail, Demirden Kılıçlar operasyonu başlattı. OHAL ilan eden İsrail, hava harekatıyla Hamas’ı havadan vuruyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda 232 Filistinli hayatını kaybetti.

İSRAİL’E SAVAŞ BAŞLATILDI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail’e karşı başlattıkları Aksa Tufanı’nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu. Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade eden Dayf, “İsrail’in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık.” Dedi.

İSRAİL DE SAVAŞ İLAN ETTİ, YEDEK ASKER SEFERBERLİĞİ BAŞLADI!

İsrail ordusundan yapılan açıklamada “Hamas saldırıların sonucuna katlanacak” ifadesi de kullanıldı. Açıklamada, “Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz. Son 1 saat içerisinde Gazze’den İsrail’e çok büyük ölçekte roket saldırıları başladı ve teröristler birkaç farklı noktadan İsrail’e sızdı. Sınıra yakın bölgelerdeki halkımıza korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı veriyoruz” ifadelerine yer verildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, “Şu anda IDF, güneyi ve Gazze Şeridi’ni çevreleyen toplulukları çeşitli operasyonel güçlerle takviye ediyor. Operasyonel komutanlar, her bir bölgedeki çatışmaları yönetmek üzere bölgeye ulaşıyor. Buna paralel olarak tüm IDF birimleri için geniş çaplı bir yedek asker seferberliği başlattık” dedi

KARŞILIKLI SALDIRILAR! YÜZLERCE İNSAN ÖLDÜ

İsrail basını, Hamas'ın saldırısında İsrail tarafında en az 256 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail Sağlık Bakanlığı ise 1014 den fazla yaralının hastanelere nakledildiğini açıkladı.

İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye saldırılarında Filistin tarafında 232 kişinin öldüğü, 1697 kişinin yaralandığı bildirildi.

İSRAİL VE FİLİSTİN LİDERLERİ NE DİYOR?

İsrail vatandaşlarını uyaran Netanyahu, “İsrail vatandaşları savaştayız. Bu bir operasyon veya karşılıklı saldırı değil, savaş. Hamas sabah saatlerinden itibaren İsrail vatandaşlarına karşı kanlı bir sürpriz saldırı başlattı. Sabah saatlerinden itibaren bunun içindeyiz.” İfadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail saldırıları karşısında Filistin halkının kendini savunma hakkının olduğunu söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.