İsrail-Filistin Savaşı Suriye'ye Sıçradı! İsrail Suriye'de Bulunan Havalimanları Vurdu!

İsrail-Filistin Savaşı Suriye'ye Sıçradı! İsrail Suriye'de Bulunan Havalimanları Vurdu!

İsrail ve Filistin arasında başlayan savaş Suriye'ye sıçradı. Geçen günlerde Suriye'den İsrail'e yapılan top atışları yüzünden bu günde İsrail tarafından Şam ve Halep havalimanları vuruldu.

Şam yönetiminin haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusu, yerel saatle 13.50'de Şam ve Halep uluslararası havalimanlarına hava saldırısı düzenledi.

GÜNLERDİR GAZZE'Yİ VURUYOR

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail, karşı saldırı başlatmıştı. Günlerdir aralıksız bir şekilde Gazze'yi bombalayan İsrail, kenti aynı zamanda tam ablukaya aldı. Bu nedenle İsrail; Gazze'ye elektrik, su ve yakıt akışına izin vermiyor.

SURİYE'DEN İSRAİL'E TOP ATIŞI YAPILMIŞTI

Bölgede karışıklık hakimiyet sürerken Suriye Devlet Televizyonu, İsrail'in Şam ve Halep havalimanını vurduğunu açıkladı. İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, "Suriye'den İsrail'e yönelik çok sayıda top atıldığı tespit edildi." denilmişti. İsrail güçlerinin de Suriye topraklarından atışların yapıldığı kaynaklara topçu bombardımanı ve havan ateşiyle karşılık verdiği belirtilmişti.

"ORTADOĞU'YU DEĞİŞTİRECEĞİM" DEMİŞTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, " Orta Doğu'yu değiştireceğini" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.