İsrail Gazze Arasında Ateşkes İddiasına Netanyahu Ofisinden Açıklama!

İsrail Gazze Arasında Ateşkes İddiasına Netanyahu Ofisinden Açıklama!

Reuters, ABD, İsrail ve Mısır'ın, Gazze'nin güneyinde yerel saatle sabah 09.00'da başlayacak bir ateşkesin yanı sıra Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk geleceğini duyurdu. Bu duyurunun ardından İsrail'den açıklama geldi.

Reuters, ABD, İsrail ve Mısır’ın Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde Gazze'nin güneyinde yerel saatle sabah 09.00'da başlayacak bir ateşkes üzerinde anlaştığını duyurdu.

Mısırlı iki güvenlik kaynağı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mısır, İsrail ve ABD'nin Refah sınır kapısının yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde güney Gazze'de ateşkesin başlaması konusunda anlaştığını söyledi.

Alınan bu kararı Mısır’dan iki yetkili İngiliz haber ajansı Reuters’a duyurdu. Alınan ateşkes kararı Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasına da denk geldi.

İsmini açıklamayan yetkililer ateşkesin beş saat süreceğini belirtirken, Refah Sınır Kapısı'nın da 14.00’e kadar açık kalacağını bildirdi.

Kaynaklar, ateşkesin birkaç saat süreceğini ancak kesin süre konusunda netlik olmadığını söyledi.

İsrail iddiaları reddetti

İsrail, Pazartesi günü, komşu Mısır'daki güvenlik kaynaklarının böyle bir anlaşmanın uygulanacağını söylemesinden yarım saat sonra, güney Gazze'de ateşkesin olduğunu inkar etti.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Şu anda Gazze'de yabancıların çıkarılması karşılığında ateşkes ve insani yardım yok" denildi.

Hamas ise, böyle bir karara dair bilgilerinin olmadığını açıkladı.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlatmıştı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 670 kişinin öldüğünü, 9 bin 600 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.