İsrail, Hamas lideri Haniye'nin ailesini hedef aldı: 3 oğlu ve torunları şehit oldu

İsrail, Hamas lideri Haniye'nin ailesini hedef aldı: 3 oğlu ve torunları şehit oldu

Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alan İsrail, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin çocuklarını ve torunlarını vurdu. Saldırıda Haniye'nin 3 oğlu ve torunları hayatını kaybetti.

Filistin'de 7 Ekim'den bu yana 30 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan İsrail, kana doymuyor. İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 3 oğlu ve 3 torunu şehit oldu.

"BU ACI VE KANLA HALKIMIZ İÇİN ÖZGÜRLÜK OLUŞTURUYORUZ"
Haniye, yaptığı açıklamada oğullarının ve torunlarının İsrail saldırısında şehit olduğunu doğrulayarak, çocuklarının Hazem, Amir ve Muhammed olduğunu söyledi. Haniye, "Bu acı ve kanla halkımız, davamız ve ulusumuz için umut, gelecek ve özgürlük oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haniye, İsrail’in ölüm, yıkım ve yok etme yoluyla alamadığını müzakerelerde de alamayacağını vurgulayarak, "Düşman, oğullarımı öldürerek pozisyonumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa hayal görüyor demektir" dedi.

Haniye, ayrıca İsrail saldırılarında bugüne 60 aile üyesinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Gazze topraklarında her şeyin ihlal edildiğini gördük. Etnik temizlik ve soykırım savaşı var. Kitlesel yer değiştirme var" dedi.

ERDOĞAN’DAN HANİYE’YE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’yle telefonda görüşerek İsrail saldırıları sonucu şehit olan çocukları ve torunları için başsağlığı diledi.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’yle telefonda görüştüğünü duyurdu. Erdoğan, İsrail saldırıları sonucu üç oğlu ve üç torununu kaybeden Haniye’ye başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede; İsrail’in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.

erdogan.jpg

BAKAN FİDAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ile telefonda görüşerek, İsrail saldırıları sonucu şehit olan üç oğlu ve üç torunu için başsağlığı diledi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’yle bugün telefonda görüşerek, İsrail saldırıları sonucu şehit olan üç oğlu ve üç torunu için başsağlığı diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.