İsrail kültür bakanından şok açıklama! Gazze için bu da bir seçenek

İsrail kültür bakanından şok açıklama! Gazze için bu da bir seçenek

İsrail Kültür Bakanı Amihai Eliyahu, Filistin Gazze Şeridi’ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu ifade etti.

İsrail Kültür Bakanı Amihai Eliyahu, katıldığı bir radyo programında Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler için şok etkisi yaratacak skandal sözler sarf etti.

Eliyahu, Filistin düşmanlığı ve aşırı sağcı görüşleriyle tanınan Otzma Yehudit partisinin bir üyesi olarak, Gazze’ye insani yardımın girişine karşı çıkıyor ve bu konuda sert bir tutum sergiliyor.

Eliyahu, Filistin Gazze’nin işgal edilmesini isteyerek şehirde Yahudi yerleşim birimlerinin de inşa edilmesini istedi.

“CANAVARLAR ÇÖZÜM BULMALI”

Gazze şehrinde yaşayan Filistinlilere ne olacağı yönündeki soruya ise Eliyahu, “İrlanda’ya da çöllere de gidebilirler, Gazze’deki ‘canavarlar’ kendileri çözüm bulmalı” cevabını verdi.

“ATOM BOMBASI DA OLASILIK”

Sunucunun “Gazze’ye atom bombası atılmasına gerek olup olmadığı” sorusunu da cevaplayan Eliyahu, “Bu (Gazze’ye nükleer bomba atılması) olasılıklardan biri” ifadelerini kullandı.

amihai.jpg

İSRAİL KÜLTÜR BAKANI GERİ ADIM ATTI

İsrailli Kültür Bakanı Amihai Eliyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğu sözleri için geri adım atarak “mecazi olduğunu” iddia etti.

NETANYAHU KONUYA EL ATTI

Başbakanlık Basın Ofisinden, söz konusu konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada aşırı sağcı Miras Bakanı Eliyahu’nun, “Gazze Şeridi’ne nükleer silah atılma olasılığı bulunduğu” yönündeki ifadelerinin ardından Netanyahu tarafından kabine toplantılarından süresiz olarak uzaklaştırıldığı belirtildi.

İsrailli liderler, Kültür Bakanı Eliyahu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Başbakan Binyamin Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, Eliyahu’nun sözlerinin “gerçeklikten kopuk” olduğunu belirtti

Savunma Bakanı Yoav Gallant ise X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Eliyahu’nun sözlerinin “asılsız ve sorumsuz” olduğunu ve bunu kınadığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.