İsrail Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nı Vurdu

Reuters'ın Suriyeli kaynaklarına dayandırdığı habere göre İsrail, Suriye Savunma Bakanlığı'nı vurdu.

İsrail ordusu, Suriye'nin başkenti Şam’da bulunan Suriye Genelkurmay Başkanlığı’nın giriş kapısına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırı sonrası kentte büyük bir patlama meydana geldi.

Uluslararası haber ajansı Reuters’ın iki Suriyeli güvenlik kaynağına dayandırdığı habere göre, saldırının hedefi Suriye Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı binası oldu. Patlamanın etkisi kent genelinde hissedilirken, olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

2028808329.jpg

İSRAİL'DEN RESMİ AÇIKLAMA

Saldırının ardından İsrail ordusundan yapılan resmi açıklamada, “Şam’daki Genelkurmay Başkanlığı karargahının girişine yönelik nokta hava saldırısı gerçekleştirilmiştir” denildi. Saldırının detaylarına ve gerekçesine ilişkin bilgi verilmezken, can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına dair resmi bir açıklama da yapılmadı.

Gelişme, sosyal medyada ve bölgesel haber kaynaklarında geniş yankı uyandırdı. Şam’da tansiyonu yeniden yükselten saldırının ardından gözler İsrail ve Suriye’den gelecek yeni açıklamalara çevrildi.

Kaynak:reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.