İsrail’in bombaladığı hastane bahçesinden bir kaç saat önce çocuklar oyun oynuyor

İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırıdan bir kaç saat önce hastanede çocukların doktor ve çalışanlar ile oynadığı video ortaya çıktı

Sosyal medyada “mohammedsami99” isimli kullanıcı tarafından paylaşılan ve saldırıdan 20 saat önce çekildiği belirtilen görüntülerde, hastanenin parkında çok sayıda çocuğun bir arada oyun oynadığı anlaşılıyor. Bu görüntüler, hastane çevresindeki normal yaşamın devam ettiğini gösteriyor gibi görünüyor.

İsrail’in dün akşam saatlerinde Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Videoyu paylaşan kişi şu notu düştü, “Bugün El Ahly Arap Hastanesi’nde bulunduğum sırada (Vaftiz) Gazze Şeridi’nde devam eden bombardıman nedeniyle aileler ve çocukları korku ve stres içinde görüldü.

Bu durumu oyun, gülme, yüksek sesle bağırma ve kendilerini boşaltma haline getirmek için hastane içinde bulunan sivil gönüllü bir ekipten yardım isteyerek korku ve paniklerini hafifletmeye çalıştım. Oyun ve eğlence için özel güvenli bir yer.

Bugün yaptığım şey, hastanedeki herkesi taburcu edebileceğim ve muhtemelen bulunduklarından çok daha iyi bir hale getirebileceğim basit tesisleri denemekti..Şu an ki gülüşlerinin bakışlarını ve sesini asla unutmayacağım. Hepimiz iyi olmaya çalışıyoruz”

Görüntüde hastanedeki çocukların psikolojisini düzeltmek için oyunlar oynandığı, dans edip şarkılar söylendiği ve yerden çöpleri toplayıp temizledikleri görülüyor.

Videoyu paylaşan kişinin de öldüğü belirtiliyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.