İzmir'deki Yangınlar: Mücadele Devam Ediyor, Antalya'da Orman Yangını Kontrol Altında

İzmir'deki Yangınlar: Mücadele Devam Ediyor, Antalya'da Orman Yangını Kontrol Altında

İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçelerinde çıkan büyük orman yangınları sabah saatlerinde havadan müdahalelerle yeniden kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili gözaltılar olduğunu açıkladı.

İzmir'de Büyük Yangın: Sabah Saatlerinde Müdahale Yeniden Başladı

Rekor sıcaklıkların etkisiyle ülke genelinde yangınlar endişe yaratıyor.

Antalya'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Antalya Bilginler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 8 arazöz, 2 ilk müdahale aracı ve 3 su tankeriyle yangına müdahale ederek, alevleri büyümeden söndürmeyi başardı. Bu yangında toplam 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.

İzmir'de Yangın Söndürme Çalışmaları Yeniden Başladı

Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda çıkan yangına, gece boyunca karadan müdahale edildi. Akşam karanlığında durdurulan havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı. Menderes ilçesi Karacadağ bölgesindeki yangına da sabah aydınlanmasıyla havadan müdahale tekrar başlatıldı.

Çanakkale'nin Ezine İlçesinde Yangın 7 Saatte Kontrol Altına Alındı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangın, 7 saatlik bir çalışmanın ardından kısmen kontrol altına alındı. Ekipler, bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangının etkilediği bölgede yer alan ve 18. yüzyılın ortalarında inşa edilen Cezayirli Hasan Paşa Köşkü, ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde kurtarıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Gözaltılar Var

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Selçuk ilçesindeki yangın kriz merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yumaklı, İzmir'in Menderes ve Selçuk ilçelerindeki orman yangınlarında yaklaşık 500 hektar alanın etkilendiğini belirtti. Bakan, "Şu anda soruşturmalar devam ediyor. İzmir Menderes'teki yangın, bir hobi bahçesinden çıktı. İlgili kişiler gözaltında," dedi.

izmirl.jpg

izmir.jpg

izmirs.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.