Jandarma Ekipleri Kalbi Duran 4 Aylık Bebeği Böyle Hayata Döndürdü

Konteyner kentte kalbi duran 4 aylık bir bebeği jandarma ekipleri anında müdahale ederek hayata döndürmeyi başardı. O anlar bir vatandaş tarafından kayıt altına alındı.

Konteyner kentte kalbi duran 4 aylık bebeğe jandarma görevlisi müdahale etti. 10 dakika boyunca kalp masajı ve suni solunum yapılan bebek hayata döndü.

Olay, Adıyaman'daki konteyner kentte meydana geldi.

ÇOCUĞUNUN NEFES ALAMADIĞINI FARK ETTİ
Dilan Tatbaş’ın 8 çocuğundan en küçüğü olan 4 aylık İkra Tatbaş’ın kalbi durdu. Çocuğunun nefes almadığını fark eden anne, bağırarak komşularından yardım istedi. Bölgede bulunan Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kadının çığlıklarını duyunca koşarak yetişti.

KALBİ DURUN BEBEĞE 10DAKİKA BOYUNCA KALP MASAJI VE SUNİ SOLUNUM
Kadının kucağından çocuğu alan jandarma görevlisi, kalbi durun bebeğe önce kalp masajı sonra suni solunum yaptı. Jandarma görevlisi yaklaşık 10 dakika boyunca çocuğu hayata döndürmek için uğraştı. Kalp masajı ve suni solunum yapılan bebek nefes almaya başlayınca ambulans çağırıldı. Bebek, ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

ANNE O ANLARI ANLATTI
Olay anını anlatan anne Dilan Tatlı, “Bebeğimin nefes almadığını fark ettim. Elimi attım uyanmadı. Dışarı çıktım bağırdım. Burada jandarma vardı hemen geldi. Jandarma bebeğimi elimden aldı, kalp masajını yaptı, çocuğumu geri döndürdü. Daha önceden bir rahatsızlığı yoktu, sadece soğuk algınlığı vardı. Bebeğim şimdi hastanede tedavi altında” dedi.

bebek-kalp.png Kalbi Duran Bebeğin Annesi
​​​​​​

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.