Jandarma Okul Servisi Denetimi Yaptı

Jandarma Okul Servisi Denetimi Yaptı

Şırnak’ta İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler okul servislerine yönelik denetim yaptı.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Şırnak İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri öğrencilerin huzur ve güven içerisinde okullarına ve evlerine gidiş ve gelişlerini sağlamak amacıyla okul servis yollarında okul servis araçlarının denetim ve kontroller yaptı.

Yol güzergâhlarında durdurulan okul servis araçlarının kontrolü yapılarak trafik güvenliği açısından bilgilendirmelerde bulunup, sürücülere ve öğrencilere Covid-19 tedbirleri kapsamında hareket etmeleri, maske takmaları, sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulunuldu.

2021-2023 Yılı Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında servis şoförlerine Trafik Kuralları konulu seminer verilerek, okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarının önüne geçilmesi hedeflenmiştir.

Okullarda öğrencilere trafik kuralları, işaret levhalarının tanıtımı, yaya ve okul geçitlerinin kullanımı, karşıdan karşıya geçiş kuralları, okul servislerinde ve araçlarında hareket tarzı, emniyet kemerinin kullanımının önemi gibi konular konusunda bilgilendirme yapıldı.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca okullar ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesi için tüm alanlarda önleyici hizmet ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.