Jüpiter'de çekilen korkutucu fotoğrafa NASA sanat eseri dedi

Jüpiter'de çekilen korkutucu fotoğrafa NASA sanat eseri dedi

NASA, Jüpiter’in fotoğrafını çekti. Jüpiter fotoğrafını görenler korkunç diye tepki veriyor. Juno görevi sırasında çekilen karede gezegenin muazzam atmosferi ve gizemi yansırken insan yüzüne benzeyen yüzü için de NASA Jüpiterin ürkütücü yüzü dedi.

7 Eylül 2023'te, NASA'nın Juno görevi Jüpiter'e 54. kez yakın geçiş yaparken Jet N7 adlı Jüpiter'in kuzey bölgesinden ilginç bir görüntü yakaladı. Görüntü, Jüpiter'in gündüz ve gece tarafını ayıran terminatör boyunca bulutlar ve fırtınaları gösteriyor. Düşük güneş ışığı, bu bölgedeki karmaşık özellikleri belirginleştiriyor ve bilim insanları, Jüpiter'in atmosferindeki süreçleri anlamak için bu bölgeyi inceliyor.

Bilim insanı Vladimir Tarasov, bu görüntüyü JunoCam cihazının ham verileriyle oluşturdu. Bu görüntü çekilirken Juno uzay aracı, Jüpiter'in bulutlarının yaklaşık 7,700 kilometre yukarısında ve kuzey enlemi yaklaşık 69 derece civarındaydı.

TAM CADILAR BAYRAMINDA

NASA yaptığı açıklamada “Tam Cadılar Bayramı zamanında, NASA’nın Juno Görevi Jüpiter’in ürkütücü yüzünü tespit ediyor. “ ifadelerini kullandı.

nasatweet.jpg

NASA sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise gezegenin yakalanan görüntüsünü Kübist yani sanat eserine benzetti. Açıklamada dünyada tanınmış ressam Pablo Picasso’nun adını da anmayı unutmadı.

İŞTE NASA’NIN YAKALADIĞI JÜPİTER’İN SANAT ESERİ GÖRÜNTÜSÜ

just-in-time-for-halloween-nasas-juno-mission-spots-eerie-fa.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.