Kabine toplantısı sonrası Erdoğan’dan asgari ücret mesajı

Kabine toplantısı sonrası Erdoğan’dan asgari ücret mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yeni yılda asgari ücrete ilişkin, “Ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı 3 saat 15 dakika sürdü.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ının açıklamalarından öne çıkan satır başları:

*Türkiye’nin güneyinde terör yapılanmasına izin vermeyeceğiz.

*Ülkemiz, artan iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle karşı karşıya. Net sıfır emisyon hedefimizi 2053’te gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Dubai ve Doha ziyaretlerinde bu hedefleri vurgulayarak ticaret hacmimizi artırmayı taahhüt ettik.

*Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz. Salgın ve küresel krizlerle sarsılan makro finansal istikrarı güçlendirecek adımları kararlılıkla atıyoruz. Yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5,9 oranında büyüyerek OECD ülkeleri arasında en iyi performansı gösteren ülke olduk.

*Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerine bir artış yapacağız. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı 11 Aralık’ta başlıyor. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyerek bir asgari ücret seviyesi hedefiyle bu süreç yönetilecek.

*Gazze’ye yönelik barbarlık karşısında Filistin halkının yanında yer alarak sergiliyoruz. İsrail 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Filistin coğrafyasında uyguladığı her zulmün hesabını verecektir.

*İhtiyaç sahiplerine yönelik 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğal gaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükseltilmiştir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.