Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ŞIRNAK (AA) - AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanlığı, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla basın açıklaması...

ŞIRNAK (AA) - AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanlığı, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti Şırnak İl Başkanlığı önünde toplayan kadınlar ellerinde "Öfkene yenik düşme", "Şiddet insanlık hakkı ihlalidir", Şiddet insanlık suçudur", "Kadın erkek omuz omuza, şiddetle mücadelede kararlıyız" yazılı dövizleri taşıdı.

AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkan Vekili Yasemin Baran, kadına şiddetin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

Baran, şöyle konuştu:

"Şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok. Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadın erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz."

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.