Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı 

Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı 

Video konferans yoluyla tüm Türkiye’de 81 İlde eş zamanlı olarak Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Video konferans yoluyla tüm Türkiye’de 81 İlde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı" doğrultusunda koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi kapsamında yapılan çalışmalar, bu doğrultuda alınacak tedbirler hususunda hitapta bulundular.

Bilgilendirme sunumunun yapıldığı toplantı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede kamu görevlileri kadınlar tarafından hazırlanan “Bize Güvenin” temalı video gösterimi izlenmesiyle devam etti.

Video-konferansın ardından Valilik Toplantı Salonundaki Koordinasyon toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında devam etti.

25 Ocak 2021 tarihi itibariyle 81 ilde uygulanmaya başlanan Elektronik Kelepçe uygulamasının Şırnak açısından değerlendirilmesi yapılarak 1 Şubat 2021 tarihi itibariyle kullanılmaya başlanılan 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Aile İçi ve Kadına Şiddet Olayları Kayıt ve Risk Değerlendirme Formunun önleyici ve koruyucu tedbirler açısından etkisi ile formun uygulama aşaması görüşüldü.

Daha sonra Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün işbirliği ile Aile İçi Şiddet Büro Amiri tarafından elektronik izleme sistemi, pilot uygulamanın ülke genelinde yaygınlaştırılması, elektronik kelepçe uygulaması, aile ve kadına karşı şiddet olay/tedbir karar sayıları, 2021 yılı olaya karışan şahısların analizi, aile içi ve kadına karşı şiddet olaylarında mağdur/şüpheli yakınlığı, 2020-2021 yılları KADES uygulama faaliyetleri, aile içi ve kadına karşı şiddet olayları kayıt ce risk değerlendirme formu ile ŞÖNİM aşaması, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Şırnak ŞÖNİM aile bilgi sistemine yansıyan il ve ilçe bazında önleyici ve koruyucu tedbirlerin değerlendirmesi hakkında sunum gerçekleştirildi.

Toplantı, Vali Ali Hamza Pehlivan ve katılımcıların genel ve münhasır değerlendirmelerde bulunması ile sona erdi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Pehlivan ile birlikte Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Vali Yardımcısı Faruk Doğru, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Çobanoğlu, Hâkim Ömer Erdem Aladağ, Cumhuriyet Savcısı Sema Çilingiroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener ve İl Müftüsü Ramazan Tolan katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.