"Kadına yönelik şiddetle mücadele" semineri düzenlendi

"Kadına yönelik şiddetle mücadele" semineri düzenlendi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde köy kadınlarına yönelik "Kadına yönelik şiddetle mücadele" semineri gerçekleştirildi.

Görümlü Aile Destek Merkezinde düzenlenen seminerde Sosyal Hizmet Merkezi personeli psikolog Cihan Tokay tarafından kadınlara şiddet türleri, Türkiye ve dünyada kadına şiddet oranları ve hukuki sonuçlar ve kadına şiddetle mücadelede kurumsal mekanizmalar konularında bilgi verildi.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Kıdemli Çavuş Benay Toprak, Kadına Destek Uygulamasının (KADES) tanıtımını yaptı.

Silopi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüsnü Öztürk, vatandaşlara bu tür durumlarla karşı karşıya kalmaları halinde hangi mercilere başvuracakları, haklarının ne olduğu konusunda bilgilendirmede bulunduklarını söyledi.

Kurumlar arasında güçlü koordinasyon ve iş birliği içerisinde eğitimlerin devam edeceğini belirten Öztürk, "Kadın güçlü olduğunda aile, aile güçlü olduğunda toplum, toplum güçlü olduğunda ise devlet güçlü oluyor. Bu nedenle Bakanlığımızın sloganı olan 'Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye' diyoruz. Görümlü Belde Belediye Başkanı Sayın Ruşen Tellioğlu'na da konuya gösterdiği hassasiyet ve destekleri için teşekkür ederiz." dedi.

Aile Destek merkezlerinde eğitimlerin tamamlandığını ifade eden Öztürk, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), Kültür Merkezi ve Halk Eğitim Merkezinde eğitimi sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.

 

"Kadına yönelik şiddetle mücadele" semineri düzenlendi

"Kadına yönelik şiddetle mücadele" semineri düzenlendi

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.