Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

         Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2022 Yılı Toplantısı gerçekleştirildi.

         Vali Pehlivan başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Cumhuriyet Savcısı Emre Bekmezci, Kurum Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

         Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Ulusal Eylem Planı doğrultusunda Şırnak İl Eylem Planının da hazırlanarak uygulamaya konulduğunu ve bu konudaki çalışmaların etkin bir şekilde devam ettirildiğini belirten Vali Pehlivan, bu kapsamda İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Büro Amirliklerinin hizmet sunmaya devam ettiğini ifade etti.

         Aynı şekilde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Kadın Destek Birimleri ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin de (ŞÖNİM) hizmet sunmaya devam ettiğinin bilgisini veren Vali Pehlivan, kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu söyledi ve asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Kadına yönelik şiddette adli, hukuki, idari, toplumsal, sosyo-psikolojik bütün boyutlarıyla mücadele gerektiğini aktaran Vali Pehlivan, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

         Vali Pehlivan; “Kadına Yönelik Şiddet konusunda temel, nihai ve en ideal hedef sıfırlanmasıdır. Bunun sağlanması için kamu kurumları, sivil toplum teşkilatları ve toplumumuzun bütün kesimlerinin iş birliği ve koordinasyon içinde gayret sarf etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

         Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Şırnak’ta yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiği toplantıda, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı kapsamında; kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan konularda mevzuatta verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulanması, alınan tedbirlerde etkinliğin ve kurumsal kapasitenin artırılması, koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi; ayrıca toplumsal farkındalığın artırılması, şiddet mağdurunun yaşamsal, fiziksel ve ruhsal vücut bütünlüğünün her şart altında korunması ve şiddetin önlenmesi konularında yayınlanan İçişleri Bakanlığı Genelgeleri doğrultusunda kurumların iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması, atılacak olan adımlar ve koordinasyon gerektiren konular görüşülerek değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu, muhtelif kararlar alındı.

         Toplantı kadın STK temsilcilerinin Vali Pehlivan’a çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi.

whatsapp-image-2022-03-04-at-190213.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.