KAGİDER’DEN ‘BİRGÜN DEĞİL HERGÜN KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ OLSUN’ ÇAĞRISI

KAGİDER’DEN ‘BİRGÜN DEĞİL HERGÜN KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ OLSUN’ ÇAĞRISI

Şırnak Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Ayten Akgül; “Sadece bugün değil her günü 11 Ekim bilip tüm toplumu kızlarını sevip desteklemeye çağırıyoruz” dedi.

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 11 Ekim, "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edildi. Şırnak Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Ayten Akgül; “Sadece bugün değil her günü 11 Ekim bilip tüm toplumu kızlarını sevip desteklemeye çağırıyoruz” dedi.

                KAGİDER Başkanı Ayten Akgül, 11 Ekim dünya kız çocukları günü nedeniyle mesaj yayınladı. Akgül, Kız çocuklarını korumanın tek yolunun eşitsizlikleri ortadan kaldırmak olduğunu belirttiği mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün Dünya Kız Çocukları Günü tabii her ne kadar 2012 yılında bir öneriyi değerlendiren ve   Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği tarafından kabul ediliyor görünse de; aslında bunun meşalesi yaklaşık 1400 yıl önce kızları diri diri toprağa gömen cahil zihniyete karşı durmuş ve  kız çocuğunu alıp omuzlarında taşıyan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) tarafından yakılmıştır. Gel gör Kİ bunca geçen yıl sonra cahiliye devri yine kız çocuklarına ve kadınlara karşı farklı başlıklarda ama aynı cehaletle işkence yapmaya devam etmektedir. Ve zor görünse de bizler; Toplumsal cinsiyet temelli şiddetten kız çocukları korumanın yolunun eşitsizlikleri ortadan kaldırmak olduğunu biliyoruz. Onların ihtiyaçları ve beklentilerini fark ederek önleyici ve destekleyici hizmetler geliştirilmesini tüm toplum olarak desteklemek zorundayız. Kız çocukları hayal kurup gelecek planları yapma ve potansiyellerini hayata geçirme yönünde desteklemenin kalkınmanın da önceliklerinden biri olmasını diliyoruz. Kızlarını seven ama maalesef koruyamayan bir ülke olmaktan biran önce çıkıp geleceğimizi şekillendirmede en önemli rolü üstleneler olan kız çocuklarımıza sahip çıkmalı ve onları koruyup kollamalıyız” dedi.

Kız çocuklarının meslek sahibi olmasının sağlanması gerektiğini belirten Akgül; “Cinsiyet rollerine göre değil, yetenekleri ve istekleri doğrultusunda büyümelerini destekleyelim. Meslek sahibi olmalarını sağlayalım. Kız çocuklar kalpleri ve akılları hür bireyler olsunlar; yeteneklerini kullanıp kendilerini ve ülkeleri için değer üretebilsinler. Toplumsal cinsiyet kalıplarıyla değil, kendi kimlikleri, emekleri ve bedenleriyle kendileri olarak var olsunlar. Biz ŞIRNAK KADIN GİRİLİMCİLER DERNEĞİ olarak kız çocukların insan haklarına sadece bugün değil her günü 11 Ekim bilip tüm toplumu kızlarını sevip desteklemeye çağırıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.