Kar Yağışı Etkili Oldu: 2 İlde Okullar Tatil Edildi

Kar Yağışı Etkili Oldu: 2 İlde Okullar Tatil Edildi

Yoğun kar yağışının yağdığı Doğu Anadolu'da 2 ilde okullar tatil edildi. Milli eğitim müdürlükleri ve valilikler tarafından yapılan açıklamalarda 18 aralık tarihinde okullar kar yağışı nedeni ile tatil edildi.

Yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesiyle Iğdır'da merkeze bağlı 9 köyde eğitime bir gün ara verildi. Ağrı’da da taşımalı eğitim ile bazı köy okullarında de eğitime bugünlük ara verildi.

Doğu Anadolu'da etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı zorlaştırırken, iki ilde okul tatili kararı verildi.

Iğdır Valiliği merkeze bağlı Alibeyköy, Mezra, Aliköçek, Zor (Karaçomak), Kervansaray, Pınarbaşı, Kızılkule, Taşlıca ve Gülpınar köylerinde olumsuz hava şartları nedeniyle 18 Aralık 2023 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

YOLLARI KAPANAN KÖYLERDE OKULLAR TATİL

Ağrı'nın Diyadin Kaymakamlığı ise, 18 Aralık 2023 Pazartesi günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler ile Hacıhalit, Mutlu, Sürmelikoç, Taşkesen ve Yukarı Dalören köylerindeki okullarda eğitim-öğretim faaliyetlerine bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Taşlıçay Kaymakamlığı da aynı gerekçeyle taşımalı eğitime ve köy okullarında eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de kar yağışı ve tipi nedeniyle köy yollarının kapalı olması sebebiyle köy okulları ve taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 18 Aralık 2023 tarihinde tatil ilan edildiğini açıkladı.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.