Kariyer Günleri Kapsamında Meslek Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi

Kariyer Günleri Kapsamında Meslek Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi

Vali Ali Hamza Pehlivan, Kumçatı Beldesinde Şehit Mehmet İnal İlkokulu/Ortaokulunu ziyaret ederek Kariyer Günleri kapsamında Jandarma teşkilatının tanıtıldığı etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Bir süre Jandarma Karakol Komutanlığının tanıtım etkinliğini takip eden Vali Pehlivan, burada öğrencilere hitap ederek; “Liselere hazırlık aşamasında değişik meslekleri tanımanın ve bu meslek gruplarının ne işle intikal ettikleri, hangi hizmetleri yerine getirdiğini öğrenmeniz önem arz ediyor. Bu bağlamda kırsalda güvenliği, asayişi sağlamakla görevli olan, devletimizin göz bebeği kuruluşlarından jandarma teşkilatımızın tanıtım çalışmasına hep birlikte tanıklık ediyoruz. Böyle güzel bir çalışma yaptıkları için hem Okul Müdürlüğümüze hem Jandarma teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Sizlere hem bölgemizin hassasiyeti olan hususlarda hem de trafik ve asayiş ile ilgili hususlarla bilgiler veriyorlar. Bu sayede her vatandaşın, her bireyin dikkat etmesi gereken konuları bir kere daha hatırlamış oluyor hem de bu vesile ile jandarma teşkilatını tanımış oluyorsunuz. Hepinize derslerinizde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

‘Trafikte hatalı sürücüye kırmızı düdük’ kampanyasıyla çocuklara bir görev, bir sorumluluk tebliğ edildiğini söyleyen Vali Pehlivan, pandemi ile mücadele konusunda zorlu bir süreçten geçildiğini, tedbirlere uyarak bu sürecin atlatılacağını söyledi. Pehlivan; “Şimdi aynı şekilde koronavirüsle mücadele konusunda da yapmak istiyoruz. Bu konuda da çocuklarımız büyüklerine adeta örnek teşkil ediyor. Hatası olan, bu konuda kurallara uymayanlara sağlık teşkilatıyla birlikte mavi düdük uygulamasını başlatıyoruz. Buradaki amaç, büyükleriniz olur da gaflete düşer, hataya düşerse onları uyarmanız; kendi bilinç düzeyinizi, bilgi düzeyinizi artırmanız ve bunu da diğer bütün konularda olduğu gibi çevrenizle paylaşmanız. Siz değerli öğrencilerimize başarılar, kolaylıklar diliyorum, Jandarma teşkilatımıza da teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın olumlu neticeler vereceğine inanıyorum. Değişik meslek gruplarından da gelenler olmuş. Bu örnek bir çalışmadır. Sizleri de bu vesile ile sevgiyle selamlıyorum sevgili gençler. İnşallah hepiniz umduğunuz, sevdiğiniz mesleklere sahip olursunuz ve sizden sonra geleceklere örnek teşkil edersiniz. Sağ olun, var olun.” dedi.

Etkinlikte Vali Pehlivan’a İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yılmaz Demirelli, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Aydınlı, Toplum Sağlığı Merkezi Başkan V. Dr. İsmail Boyacı, Kumçatı Belde Belediye Başkanı Nimet Demir, Kumçatı Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Halit Yılmaz, Kumçatı Şehit Mehmet İnal İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Sıtkı Şener, Kumçatı Anaokulu Müdürü Beyza Büyükcıngıl, eşlik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.