Kasaplar Odası Başkanı Uyardı: At ve Eşek eti nasıl anlaşılır?

Kasaplar Odası Başkanı Uyardı: At ve Eşek eti nasıl anlaşılır?

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, bir sulama kanalında at ve eşek kemikleri bulunmasının ardından uyarıda bulunarak et ve eşek etlerinin nasıl anlaşılacağını anlattı.

Adana'da önceki gün Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi'ndeki kanalda su çekildikten sonra hayvan kemikleri ve et kalıntıları ortaya çıktı. Koku üzerine yetkililere haber verildi, bölgeye giden ekipler kalıntıların at ve eşek kemikleri olduğunu tespit etti.

Olaydan sonra tedirgin olan kent halkı için uzmanlardan uyarılar geldi. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse kaçak et konusunun tüm Türkiye'nin sorunu olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Adana Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekim arkadaşlar bu konuda oldukça yoğun çalışıp gece gündüz denetim yapıyorlar. Fakat bu kesimleri yüzde yüz engellemek mümkün değil. İnsanlar, 'At ve eşek etini kasapta nasıl anlarız?' diye soruyorlar. Kıyma veya lop haline gelmiş etin bakarak anlaşılması çok zor. Aslında mesele, sadece tek tırnaklı eti değil. Kaçak kesilmiş kırmızı veya beyaz et almak da sakıncalı. Ruhsatlı kesimhanede kesilmeyen mühürsüz her et kaçaktır. Yurttaşlarımız et alırken mutlaka veteriner hekim tarafından muayene edilmiş, karkası mühürlü olan eti satın alsınlar. Vatandaş, kasaplarına kesim belgesini ve sattığı etin hangi kesimhaneden çıktığını sorabilir.

essek-at.png

'AT ETİNİ PİŞİRDİĞİNİZDE MANGALI SÖNDÜRÜR'

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise "Eti alırken fiş talep etsinler. Ruhsatlı, güvenli yerlerden alsınlar. Et kendini belli eder. Etin rengi pembemsi olacak ama sulu olmayacak. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür. Asıl mesele kasabınıza güvenmeniz. Bize bağlı kasaplarımızda asla böyle şeyler olmaz. Kimse Adana'nın adını kötülemesin" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.