Kaymakam basit bir olay yüzünden soruşturmalık olmayı başardı!

Artvin Yusufeli ilçesi Kaymakamı Hacı Kerim Meral İlçe merkezindeki bir lokantada yediği yemeğinin parasını ödemedi. Kaymakam Meral sosyal medya olay oldu. Hakkında soruşturma açıldı. Hacı Kerim Meral kimdir? Yusufeli Kaymakamı kimdir?

Artvin’in Yusufeli ilçesinde 6 Kasım günü öğle saatlerinde öğlen yemeği için Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, ilçedeki bir lokantaya yanında bulunan 2 misafiriyle birlikte gitti.

Lokantanın aile salonunda Misafirleriyle oturan kaymakam Meral, siparişi almaya gelen garsona cağ döner istediğini söyledi.

Yanındaki 2 misafiriyle lokantada yemek yedikten sonra üstüne çay ve tatlı da yiyen Kaymakam Meral kasaya giderek yediği döneri beğenmediğini söyledi. Kaymakam Meral kasada yüksek sesle çıkışarak “Yemeği beğenmedim, tatlıyı beğenmedim bu yüzden hesap ödemiyorum” dedi.

“CANINIZ SAĞOLSUN”

Lokanta işletme sahibi bunun üzerine “Canınız sağ olsun” diyerek kaymakam ve misafirlerine kolonya tuttu. Kolonya ikramını da geri çevirmeyen Kaymakam Meral ve misafirleri daha sonra işletmeden ayrıldı.

O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan işletme sahibi Ferhat Kodat, ”Kısa süre önce yeni ilçemize taşındık. Zaten zor bir süreç geçiriyoruz. Kaymakamımızın, davranışı bizi üzmüştür. Hesabı ödemesin, canı sağolsun fakat müşterilerimizin yanında bizi rencide etmesi beni ve çalışan arkadaşlarımızı üzmüştür. İlk kez işletmemize geliyor. Herkese diğer müşterilerimize nasıl hizmet ediyorsak kaymakamımıza da aynı hizmeti verdik. Kasaya gelip bağırarak ’Yemeği beğenmedim, tatlıyı beğenmedim bu yüzden hesap ödemiyorum’ deyip çıktı gitti. Biz de canı sağ olsun deyip kendilerine kolonya ikramında bulunduk” ifadelerini kullandı.

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Artvin Valiliğinden açıklama yapıldı. “Bugün medyada yer alan konu ile ilgili Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur

artvin-tweet.jpg

SOSYAL MEDYADAN HESABINI KISITLADI

Kaymakam Hacı Kerim Meral’ın bu tavrı, olaya dair ilçe sakinleri ve sosyal medya kullanıcıları arasında tepkilere yol açtı. Kaymakam, kendisine yönelik yoğun eleştirilerin ardından Twitter hesabını korumaya alarak herkesin profil ve paylaşımlarını görmesini engelledi.

hacimeraltweet.jpg

Kamu görevlilerinin vatandaşlarla iletişimde bulunmaları ve kamuoyunu bilgilendirmek mecburiyetinde olduğundan bir devlet memuru hele bir de Kaymakamın sosyal medya hesabını korumaya alamaz.

HACI KERİM MERAL KİMDİR?

Hacı Kerim Meral, Gümüşhane Köse İlçesi Salyazı Köyü’nde 1990 yılında doğdu. Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminden 2012 yılında mezun oldu. İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavı’nı kazanarak 2019’da Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı. Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2023 yılında Yusufeli İlçe Kaymakamı olarak atanarak görevine başladı.

haci-kerim-meral.jpgKaymakam Hacı Kerim Meral

Kaynak:İHA, Sirnakhaber73.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum