Kaymakam Tunç, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına Katıldı

Kaymakam Tunç, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına Katıldı

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç’un katılımı ile Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeleri inceledi.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarını gezerek inceleyen Kaymakam Tunç, öğrenciler tarafından hazırlanan projeler hakkında bilgiler aldı.

Fuarda Şırnak Bölgesinde yetişen Menengiç, Meyan kökü, Isırgan otu, Kenger, Işgın, Uçkun kökü, Mazı kökü, Şembelilik, Sirik ve Suryaz gibi şifalı bitkiler sergilendi.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu projelerle yakından ilgilenen Kaymakam Tunç, düzenlenen bu tür etkinliklerin önemine de vurgu yaparak: “Geliştirilen bu proje çalışmalarının öğrencilerdeki keşfetme merakını uyandıracağına ve geleceğimize ışık tutacağına inanıyorum. Ayrıca öğrencilerin özgüvenleri artarak bilgi ve becerilerinin daha da geliştirdiğini düşünüyorum. Bu anlamda fuarın düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul idarecilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.