Kaymakam Tunç, ADEM Yöneticileriyle Toplantı Gerçekleştirdi

Kaymakam Tunç, ADEM Yöneticileriyle Toplantı Gerçekleştirdi

         Kaymakam Mehmet Tunç, Aile Destek Merkezi (ADEM) yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdi.

         Toplantıda Nur Kadın Merkezi, Sıtiya Zin Kadın Merkezi, Yafes, Dağkapı, Sur, Konak ve Cudi Mahallesi Aile Destek Merkezlerince yapılan faaliyetler masaya yatırıldı.

         Kaymakam Mehmet Tunç toplantıda, Aile Destek Merkezilerinin kadınların sosyal, kültürel, ekonomik ve kişisel yönden gelişimleri ile sosyal hayata entegrasyonlarının sağlanmasını çok önemsediğini ve bunun üzerine kadınların ve genç kızların memnuniyeti üzerine ADEM hizmetlerinin şekillendirilmesi gerektiğini önemle belirtti.

         Mevcut faaliyetlerin yanı sıra aile ve bireylerin sorun çözme bilgi ve becerilerinin arttırılması yönünde eğitici, geliştirici, bilgilendirici ve bilinçlendiriliyor, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerine ağırlık verilmesini istediğini belirtti. ADEM bünyesinde faaliyet gösteren kurslara katılan vatandaşların toplumsal hayata uyumun sağlanmasını milli, manevi ve moral değerler üzerine arttırmaya dönük faaliyetlere ağırlık verilmesi hususlarına değindi.

         Ayrıca Kaymakam Tunç, ADEM hizmetlerinin kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda hizmet verilmesini öncelik haline getireceğini belirtti. Vatandaşların ayağına bizzat gidilmesi gerektiğini ve sosyal ekonomik ve kültürel anlamda eksiklikleri yerinde görerek ona göre görevlerin yerine getirilmesi gerektiğini, bu kapsamda 0-12 yaş grubuna, kadınlara ve çaresiz insanlara bizzat ulaşacaklarını azami hassasiyetle vurguladı.

         Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü M. Faruk Özervarlı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Celal Azgan, İlçe Milli Eğitim Müdür Şahan İke, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Raşit Sevgi, Psikolog Güneş İzgiş, Şırnak ADEM İl Koordinatörü Hatice Atan, Nur Kadın Merkezi, Sıtiya Zin Kadın Merkezi, Yafes, Dağkapı, Sur, Konak ve Cudi Mahallesi ADEM yöneticileri katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.