Kaymakam Tunç, Tarihi Mekanlarda İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Tunç, Tarihi Mekanlarda İncelemelerde Bulundu

         Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, tarihi mekanlarda incelemelerde bulunarak, devam eden restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

         Kaymakam Mehmet Tunç, Kırmızı Medrese, Ulu Cami ve Abdaliye Medresesini ziyaret etti. Kaymakam Tunç, Vakıflar Genel Müdürlüğünce Kırmızı Medrese ve Ulu Cami de başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında ilgili firma temsilcilerinden bilgiler aldı.

         Ziyaretler sırasında esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen Kaymakam Tunç, bir süre sohbet ederek, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi.

Mehmet Ağa Kasrı’nda Kütüphane Yapılacak

         Kaymakam Mehmet Tunç, Mehmet Ağa Kasrında (Dengbej evi) incelemelerde bulunarak, tarihi mekanı ziyaret eden vatandaşlara otantik bir kütüphanenin oluşturulması için talimat verdi.

         Kaymakam Mehmet Tunç, Mehmet Ağa Kasrını ziyaret eden vatandaşlar ile birlikte Cizre Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten ses sanatçılarının (Dengbejlerin) seslendirdiği şarkıları dinledi. Ardından Kaymakam Tunç, Dengbej evinin bitişiğinde bulunan kentsel sit alanı içinde yer alan ve Cizre Belediyesince kamulaştırılan iki katlı tarihi evde incelemelerde bulundu.

         Kaymakam Tunç’un gerçekleştirdiği ziyaretlerde; Şırnak Valiliğine Kaymakam Adayı olarak atanan Mehmet Çelik de eşlik etti.

kaymakam-tunc-tarihi-mekanlarda-incelemelerde-bulunduf.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.