Kaymakam Tunç’tan Cizreli Kadınlara Müjde

Kaymakam Tunç’tan Cizreli Kadınlara Müjde

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç başkanlığında Cizreli kadınların istihdamını sağlamak, kadınlara üretim desteğinin sağlanması amacıyla toplantı düzenledi.

Toplantıda, Kadın merkezlerinde kurslarında başarılı bir şekilde üretim yapan kursiyerlerin ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerin satışının sağlanacağı “El Emeği Göz Nuru Satış Ofis”lerinin ilki olacak satış ofisinin yakın zamanda hayata geçeceği, Cizreli kadınların aile ekonomisine katkı sağlanması amacıyla yöresel ürünlerin satışının olacağı yöresel ürün/köy pazarının kurulması vb. konular masaya yatırıldı.

El sanatları satış ofisleri ile üreten kadınlara her zaman destek vereceklerini ifade eden Kaymakam Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, “Cizreli hanımefendiler, kadın merkezlerinde hazırladıkları, tamamı el emeği göz nuru olan ürünlerin, fiyatları kendileri belirleyip satış ofislerinde satılması için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışma yürütecekler. Bizler de kıymetli Cizreli hanımefendilerin ürettiği güzelim ürünlerin satışlarını gerçekleştirmelerine imkan sağlayacağız. Bu ürünlerin satışa sunulması ve ailelere ekonomik anlamda katkı sağlanması, bizleri oldukça mutlu edecektir” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Mehmet Tunç başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Refiki Mücahit Zıvlak, Şırnak ADEM İl Koordinatörü Hatice Atan, Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Buğday, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Celal Azgan, Cizre ÇATOM Merkezi Müdürü Hasan Şık, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Raşit Sevgi, Cizre Park AVM Müdürü Olcay Yurdakan, Nur ile Sıtiya Zin Kadın Merkezleri, Yafes, Dağkapı, Sur, Konak ve Cudi Mahallesinin ADEM koordinatörleri katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.