KDV Yüzdelik Dilimlerinin Güncellenmesi Resmi Gazete'de İlan Edildi

KDV Yüzdelik Dilimlerinin Güncellenmesi Resmi Gazete'de İlan Edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 26 Nisan 2014 tarihli Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde yer alan "yüzde 8" ifadelerinin "yüzde 10", "yüzde 18" ifadelerinin ise "yüzde 20" olarak değiştirilmesini içeren Uygulama resmi gazete de ilan edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 26 Nisan 2014 tarihli Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde yer alan "yüzde 8" ifadelerinin "yüzde 10", "yüzde 18" ifadelerinin ise "yüzde 20" olarak değiştirilmesini içeren Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişiklikler Neleri Kapsıyor?

Tebliğde yapılan değişiklikle birlikte, kahve, baklava, ıslak kek, limonata gibi ürünlerle örneklendirilen gıda maddeleri için KDV oranları güncellenmiştir.

KDV Oranları ve Örnekler

Güncellenen KDV oranlarına göre, lokanta ve kafelerde satılan gıda maddeleri için indirimli oran artık yüzde 10 olarak uygulanacak. Islak kek, çekilmiş kahve, tost, baklava, limonata gibi ürünlerdeki değişikliklere dair detaylar ise Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliğiyle belirtilmiştir.

Örnek Senaryolarla Açıklama

Tebliğde verilen örnek senaryolarla, güncellenen KDV oranlarının nasıl uygulanacağına dair açıklamalar yapılmıştır. Bu senaryolar arasında, kahvecilerin kendi hazırladıkları kahvelerle birlikte satışını yaptığı keklerin KDV hesabı, lokantalardan baklava satın alan müşterilerin ödemeleri ve pastane siparişlerinin detayları bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.