KESK: Disiplin Kurulu İhraç Talebini Oy Birliğiyle Reddetti

KESK: Disiplin Kurulu İhraç Talebini Oy Birliğiyle Reddetti
Şırnak KESK Şubeler Platformu 28 Ocak 2026 tarihinde sendikal ve demokratik haklarını kullandıkları gerekçesiyle haklarında ihraç talebiyle disiplin süreci başlatılan dört sendika yöneticisi hakkında Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararını kamuoyuyla paylaştı

Platform tarafından yapılan açıklamada, Şırnak SES Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Kadir Örüker ile Eğitim Sen Şırnak Şubesi Yürütme Kurulu üyeleri Adnan Şenbayram, Mesut Aslan ve Nizam Kaplan hakkında yürütülen disiplin sürecinde, Yüksek Disiplin Kurulu'nun 22 Temmuz 2026 tarihinde oy birliğiyle ihraç talebini reddettiği belirtildi.

Açıklamada, alınan kararın sendikal ve demokratik hakların kullanılmasının suç olarak değerlendirilemeyeceğini ortaya koyduğu savunularak, disiplin sürecinin hukuki dayanağının bulunmadığının tescillendiği ifade edildi.

Şırnak KESK Şubeler Platformu, söz konusu kararın yalnızca haklarında işlem yürütülen dört sendika temsilcisi açısından değil, sendikal haklar konusunda mücadele eden tüm emekçiler adına önemli bir gelişme olduğunu değerlendirdi.

Platform açıklamasında, süreç boyunca destek veren emek ve demokrasi örgütlerine, sendikalara, meslek kuruluşlarına, hukukçulara, basın mensuplarına ve dayanışma gösteren tüm kesimlere teşekkür edildi.

Açıklamanın sonunda ise Şırnak KESK Şubeler Platformu, emek, demokrasi, hukuk ve sendikal haklara ilişkin çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, sendikal hak ve özgürlüklere yönelik olduğunu savunduğu her türlü baskı ve hukuksuzluğa karşı örgütlü mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

hn73s9zwaaax-zo.jpg

Kaynak:Şırnak Haber 73

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.