KESK; “Taleplerimiz Kaşılanmazsa Greve Gideceğiz

KESK; “Taleplerimiz Kaşılanmazsa Greve Gideceğiz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yaklaşan toplu sözleşme görüşmelerine dair birçok ilde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen KESK üyesi kamu emekçileri “Demokratik toplu sözleşme” talebini yineledi. 16 ağustos günü bu taleple iş durduracaklarını söyleyen kamu emekçileri, “Hayat TÜİK rakamlarına göre akmıyor, ekmeğimizle oynamayın” dedi.

“İNSANCA YAŞAYACAK BİR ÜCRET İSTİYORUZ”

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleşen açıklamayı Ses Kadın Sekreteri Mihriban Şenbayram okudu. Milyonları gözünün kamu toplu sözleşmesinde olduğunu söyleyen Şenbayram, “Buradan bir kez daha mücadelemizin öncelikli hedefinin grevli toplu sözleşmeli gerçek bir TİS masanın kurulması olduğunun altını çizmek istiyoruz. Bizler yüksek ücret talep etmiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret talebimiz var. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahmini 22,50’den yüzde 58'e çıkarması halkımıza ve bütün emekçi kesimlere zam demek vergi demek yoksulluk demektir; gelecek yılda yoksulluğun ne kadar yıkıcı olduğunun göstergesidir” dedi.

“TÜİK RAKAMLARI DEĞİL YOKSULLUK SINIRI ESAS ALINSIN”

Şenbayram, TÜİK rakamlarının değil yoksulluk sınırının temel alınması gerektiğini ifade ederek, “Buradan hareketle maaşlarımızın 2024 yılı ocak ayından itibaren her üç ayda bir yoksulluk sınırındaki artış oranına göre güncellenmesini istiyoruz. TÜİK rakamlarını esas alan refah payı aldatmacası değil, gerçek bir refah payı, büyümeden pay istiyoruz. Bunun için her üç ayda bir açıklanan çeyrek büyüme oranlarının maaşlarımıza yansıtılmasını istiyoruz. Mevcut emekli maaşlarının yoksulluk sınırı temel alınarak artırılmasını istiyoruz. KESK olarak; Toplu Sözleşme sürecinin asıl yetkilisi ve öznesi olarak gördüğümüz tüm kamu emekçilerini, emeklilerini yoksulluk sınırı üzerinde, insanca yaşamaya yetecek ücret için omuz omuza vermeye, yoksulluğa, sefalete karşı ortak mücadeleyi yükseltemeye davet ediyoruz” diye konuştu

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.