Kimlik Göstermek Yetiyor! 2023 Yılında Keşfedilecek Pasaportsuz Cennetler

Kimlik Göstermek Yetiyor! 2023 Yılında Keşfedilecek Pasaportsuz Cennetler

Rüyaların sınırlarını zorlamak, ferah nefes almak, yeni ufuklara yelken açmak... İşte pasaportsuz kimlikle gidilen ülkelerle bu özgürlüğü bulabilirsiniz.

2023 yılında keşfe çıkarken, sınırların ötesine geçmek için pasaport ve vize derdiyle uğraşmanıza gerek yok. Türk vatandaşları için kapıları sonuna kadar aralayan bu ülkeler sizi bekliyor.

Ukrayna: Karpatların Güzelliği

Türk vatandaşları için Ukrayna, pasaportsuz ve vizesiz bir cennet. 180 günlük serüvende pasaport ve vize yerine kimlik kartınız yeterli olacak. Ukrayna Grivnası'nın cazibesi ve Kyiv ile Lviv'in büyüsü sizi büyüleyecek. 2 saatlik uçuşla Karpat Dağları'na hayran kalabilirsiniz. 180 günü aşan maceralarda pasaport ve vize işlemlerini unutmamalısınız.

KKTC: Akdeniz'in Sıcak Koyları

kibris.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, sizi sıcak Akdeniz koylarında ağırlıyor. Yeni tip kimlik kartınızla sınırları aşabilirsiniz. Lefkoşa, Girne ve Magosa'nın güzelliklerine doyamayacaksınız. Sadece 1 saat 20 dakika süren bir yolculukla bu cennete ulaşabilirsiniz.

Gürcistan: Karadeniz'in İncisi

Gürcistan'a açılan kapılar kimlik kartı ile ardınıza kadar açık. 1 yıla kadar kimlik kartınız sizi burada özgürce dolaştırır. Batum ve Tiflis'te geçireceğiniz anılar unutulmaz olacak. Ancak, uzun süreli seyahatler için oturum izni almanız gerektiğini unutmayın.

Moldova: Şarap Ülkesi

Türkiye ve Moldova arasındaki anlaşma ile pasaportsuz turistik gezi mümkün. 90 güne kadar vize derdi yok. Kimlik kartı, uçak bileti ve otel rezervasyonunuzla Moldova'ya adım atabilirsiniz. Romence ve Rusça'nın hüküm sürdüğü bu ülkede, şarabın tadına varabilirsiniz. Moldova Leyi, sizi büyüleyecek.

Azerbaycan: Doğunun İncisi

Azerbaycan ile vize ve pasaport sıkıntısı geride kaldı. Azeri Türkçesi ile kolayca anlaşabilirsiniz. Çipli kimlik kartıyla bu ülkeye giriş yapabilirsiniz. Azerbaycan Manatı'nın cazibesine kapılacaksınız.

Yurt Dışına Kimlikle Çıkarken

Pasaportsuz kimlikle gidilen ülkeler, özgürlüğünüzü kutlarken, bazı gerekliliklerle karşınıza çıkabilir. Yurtdışına çıkarken öncelikle yurtdışı çıkış formunu doldurmalı ve çıkış harcını ödemelisiniz. Giriş belgenizi saklamayı unutmamalı ve konaklama bilgilerinizi yanınızda bulundurmalısınız. Yolculuğunuz boyunca pasaportsuz kimlikle gidilen ülkelerin tadını çıkarın. Özgürlüğünüzün keyfini sürün.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.