Kış Kursları Silopi’de İlgi Görüyor

Kış Kursları Silopi’de İlgi Görüyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Kış Okulu uygulamasına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de bilim, sanat, matematik ve İngilizce olmak üzere 4 alanda eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren öğrencilere yönelik ücretsiz kurslardan oluşan ‘Kış Okulları’nı hayata geçirdi. 

Silopi merkez ve köy okullarında açılan kursları ziyaret eden Silopi İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Bilen, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Bilen,"Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de bilim, sanat, matematik ve İngilizce olmak üzere 4 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ‘Kış Okulu’ uygulaması başlattı. 21 Ocak'ta başlayan ve 5 Şubat'a kadar devam edecek olan uygulama ile öğrencilerimiz iki haftada toplam 40 saat kurs alabilecek. Sömestri tatilinde plansız yada evde boş oturarak vakit geçirmek yerine çocuklarımız kurslarımıza katılarak ders işlemeyi tercih ediyor. Burada matematik ve İngilizce dersleri görülüyor. 4 sınıftan 12'nci sınıfa kadar devam ediyor. Öğrenciler programda ayrıca çeşitli etkinlilikler yaparak eğleniyorlar” dedi.

Kursa gelen öğrenciler ise kurslarda matematik ve İngilizce çalıştıklarını ayrıca satranç oynadıkları ve film izleyerek eğlenceli vakitler geçirdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.