Kış uykusuna yatamayan ayılar, mezarlara saldırıyor

Kış uykusuna yatamayan ayılar, mezarlara saldırıyor

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde kış uykusuna yatamayan ayılar, yeni defin yapılan mezarları kazamaya başladı.

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde 2014 yılında mezardan cenazeyi çıkartıp kaçıran ayı, Küre ilçesinde de mezardan ceset çıkartmıştı. 2017 yılında da Seydiler ilçesinde kazdığı mezardan ceset çıkartan ayılar büyük paniğe sebep olmuştu.

Bu yıl kış uykusuna yatamayan ayılar, Kastamonu'nun İnebolu ve Ağlı ilçesindeki mezarları kazdı. İnebolu ilçesi Cünürye Mahallesi'nde bulunan mezarı kazmaya çalışan ayı, köpeklerin tepki vermesi üzerine cenazeyi çıkartamadan kaçtı.

Bu olayın üzerinden kısa bir süre sonra Ağlı ilçesinde de aynı durum yaşandı. Ağlı ilçesine bağlı Bereketli köyünde mezarlığa gelen ayı, yaklaşık 3 ay önce cenaze defnedilen mezarı kazmaya çalıştı ancak mezara yerleştirilen dikenli tel sayesinde amacına ulaşamadı. Bereketli köyü ile çevresindeki köylerdeki mezarlıklara da musallat olan ayılar, 7 mezarı açmaya çalıştı. Ayılar, köy sakinlerinin dikkati sayesinde uzaklaştırıldı.

Ağlı ilçesinde, 2024 yılında mezardan cenazeyi çıkarıp kaçan ayı, Küre ilçesinde de mezardan ceset çıkarmıştı. 2017 yılında da Seydiler ilçesinde kazdığı mezardan ceset çıkaran ayılar, büyük paniğe neden olmuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.