KIZILAY'DAN ŞIRNAKLI 300 ÖĞRENCİYE, EĞİTİM SETİ VE OYUNCAK

KIZILAY'DAN ŞIRNAKLI 300 ÖĞRENCİYE, EĞİTİM SETİ VE OYUNCAK

Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, "Şırnak, depremde bizim yanımızdaydı. Biz de bugün Şırnak'a gelerek buradaki evlatlarımızın yanında olduk" dedi.

TÜRK Kızılay İzmir Şubesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle Şırnak'ın Uludere ilçesindeki 300 öğrenciye eğitim seti ve oyuncak dağıtıldı.

Uludere'ye bağlı Yemişli köyü Umut Işığı İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Duygu Yılmaz'ın talebi üzerine harekete geçen Türk Kızılay İzmir Şubesi'nce hayırseverlerin de desteğiyle 300 öğrenciye, eğitim seti ve oyuncak gönderildi. Türk Kızılay Şırnak Şubesi Başkanı Muhittin Benek ile beraber köye gelen Türk Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Baykalmış, okul müdürü Göksel Bozkurt ve öğretmenlerle 300 öğrenciye eğitim seti ve oyuncakları dağıttı.

Hayırseverler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü olduklarını belirten Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış; “Türk Kızılay İzmir Şubesi olarak bugün Şırnak’a misafir olduk. Yemişli Umut Işığı İlk Öğretim okulundayız. Şırnak Şube başkanımız Muhittin Benek ile beraber İzmirli hemşerilerimizin hem selamlarını hemde buradaki evlatlarımızın öğretim hayatlarına destek verebilmek için okuma setlerimizi bunun yanında oyuncak, kalem, silgi gibi kırtasiye malzemeleri ile İzmir’den Şırnak’a misafir olduk. Bu projenin küçük bir hikayesi var. Buranın öğretmenlerinden Duygu hanım sosyal medya üzerinden bize ulaştı. Kendileri yapmış oldukları hizmetler noktasında bazı eksikliklerle ilgili talepleri olmuştu. Bizde İzmir Kızılay’ı olarak zaten eğitim noktasındaki çalışmalara Türk Kızılay’ın bünyesinde ciddi destekler veriyorduk. Buradan gelen talepleri değerlendirdik. Bağışçılarımıza da bu taleplerimizi ilettikten sonra evlatlarımızın eğitim hayatına katkı sunabileceğimiz, okuma materyallerini bağış olarak temin ettik. Daha sonra Şırnak başkanımızla irtibat kurduk. Ürünlerimizi getirip okul Müdürümüz Göksel bey ve bizlere ulaşan Duygu hanımızın destekleri ile okulumuzdaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere emanetleri getirdik. Tabi İzmir bir depremden çıktı. Özellikle deprem döneminde de Türk Kızılay’ı faaliyetleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşların ve afetzedelerin yanında oldu. Biz bu konuda Şırnak başkanımıza teşekkür ediyoruz. çünkü onlarda İzmir depreminde 2 tır dolusu malzeme ile destek olmuşlardı. Türk Kızılay’ı gerek yurt içinde gerekse yurt dışında insani yardım noktasındaki çalışmalarını bütün paydaşları ile gönüllüleri ile gece gündüz demeden sürdürüyor. Şırnak bizim yanımızdaydı. Biz bugün Şırnak’a gelerek buradaki evlatlarımızın yanında oldu. Çünkü Türk Kızılay’ı alan el ile veren el arasında köprüdür. Bizlere bağışları ile destek veren bütün hayırsever vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

 

1.JPGimg-0642.JPGimg-0650.JPGimg-0698.JPG

Yemişli Umut Işığı İlk Okulu öğretmeni Duygu Yılmaz; “Kitap, Kırtasiye konusunda çok eksiklerimiz var. Bu konuda çok mağduruz. O yüzden bir yardım eli arıyordum. Sosyal medya’da gezerken Kızılay’ın böyle bir yardımının olduğu bilgisine ulaştım. Daha sonra İzmir Kızılay’ı aradı. Ben çok zor durumda olduğumuzu dile getirdim. Buranın durumunu dile getirdim. Sağolsunlar dönüş yapıp bize yardım getireceklerini dile getirdiler. Geçen senede bizim işimizi çok kolaylaştırdılar. Bizlere oyuncak, kitap, kırtasiye yardımlarında bulundular. Öğrencilerimiz çok güzel bir sene geçirdi. Bu sene de yine Kitap yardımı istedim. Bütün eksiklerimizi söyledim İzmir Kızılay Şubesine. Yine bizi mağdur etmediler. Buraya kadar geldiler. Bütün Kızılay şubesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.