KOSGEB İl Müdürlüğünde Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

KOSGEB İl Müdürlüğünde Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Vali Pehlivan, KOSGEB İl Müdürü Ömer Güngör’den 2021 yılında KOSGEB bünyesinde Şırnak’ta gerçekleşen, devam eden ve 2022 yılında planlanan çalışma ve faaliyetlere ilişkin bilgiler aldı, değerlendirmelerde bulundu. Ziyarete Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat da iştirak etti.

Ziyarette Şırnak’a ait tescillenmiş Coğrafi İşaretli ürün olan Cizre Memilheva Kurabiyesi, Vali Pehlivan’a takdim edildi.

KOSGEB İl Müdürlüğü 2021 yılı çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda İleri Girişimcilik ve Geleneksel Girişimcilik kapsamında 121 işletme tarafından yapılan destek başvurusuna verilecek olan toplam miktarın 14.945.000 TL olduğu aktarıldı. Girişimcilerin kazandıkları destek miktarlarını 2 yıl içerisinde kullanabileceklerini söylendi.

İleri Girişimcilik kapsamında kendi işletmesini açarak başvuru yapan 67 ileri girişimciye geri ödemesiz olarak sağlanacak maddi desteklerin toplamı 9.815.000 TL olduğu belirtildi.

Destek almaya hak kazanan girişimcilerin faaliyet gösterdiği sektörler; Yazılım, Tekstil, Mobilya, Boya İmalatı, İnşaat Amaçlı Malzeme İmalatı (Kalekim, Alçı vs.), PVC, Karton Bardak İmalatı vb. Geleneksel Girişimcilik (Hizmet Sektörü) kapsamında; kendi işletmesini açarak başvuru yapan 54 geleneksel girişimciye geri ödemesiz olarak sağlanacak maddi desteklerin toplamı 2.430.000 TL. Ayrıca 54 girişimciye başvuru yapmaları durumunda 2.7000.000 TL tutarında kredi desteği de verilecek.

Destek almaya hak kazanan girişimcilerin faaliyet gösterdiği sektörler; İletişim, Nakliye, Parekende Ticaret, Kuaför, Güzellik Merkezleri, Eczacılık, Medikal vs.

İşletme Geliştirme Destek Programı Kapsamında kabul edilen başvuru sayısı: 70

2021 yılında destek almaya hak kazanan girişimcilere aktarılan Geri Ödemesiz Destek Tutarı 5.100.000 TL.

Toplantıda pandemiye rağmen istihdamını koruyan 10 imalatçı işletmeye 300.000 TL ve Hizmet sektöründe yer alan 6 işletmeye ise 420.000 TL olmak üzere toplam 720.000 TL kredi hacmi oluşturulduğu açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.