Kosgeb Tarafından Desteklenen “Darıstan” İsimli İşletmenin Açılışı Yapıldı

Kosgeb Tarafından Desteklenen “Darıstan” İsimli İşletmenin Açılışı Yapıldı

Şırnak’a bağlı Balveren Beldesi’nde beş çocuk annesi Hayal Erkan ve eşi Abdi Erkan tarafından KOSGEB destekleriyle kurulan “Darıstan” isimli menengiç kahvesi üretim işletmesinin .....

Şırnak’a bağlı Balveren Beldesi’nde beş çocuk annesi Hayal Erkan ve eşi Abdi Erkan tarafından KOSGEB destekleriyle kurulan “Darıstan” isimli menengiç kahvesi üretim işletmesinin açılışına katılan Vali Ali Hamza Pehlivan, katılımcılarla birlikte işletmenin açılışını gerçekleştirdi.

Hayırlı, bereketli bol kazançlar temennisinde bulunan Vali Pehlivan, açılışın ardından işletmeyi gezerek ürünleri inceledi, kahve yapım sürecine ilişkin bilgiler aldı.

Evde kendi yöntemleriyle ürettiği menengiç kahvesini satarak ailesinin geçimini sağlayan Hayal Erkan, bir süre sonra işini büyütmeye karar verdiğini belirtti. Akabinde bir dükkan kiralayarak KOSGEB’e başvurduğunu, KOSGEB’ten yüzde 90 hibe desteğiyle 3 makine alarak seri üretim yapmaya başladığını söyledi.

Eşi Abdi Erkan ile birlikte bu işi yürüttüğünü, Türkiye’deki birçok kent ile birlikte Irak’a da ürettiği menengiç kahvelerinden gönderdiğini ifade etti.

 

 

kosgeb-tarafindan-desteklenen-daristan-isimli-isletmenin-acilisi-yapildi.jpegkosgeb-tarafindan-desteklenen-daristan-isimli-isletmenin-acilisi-yapildig.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.