Köyde Kurduğu Serayla 20 Ton Üretiyor: Yıllık 1Milyon 400 Bin Lira Gelir Elde Ediyor

Köyde Kurduğu Serayla 20 Ton Üretiyor: Yıllık 1Milyon 400 Bin Lira Gelir Elde Ediyor

Bir girişimci köyünde kurduğu 600 metre karelik serada yıllık 20 bin ton üretiyor. Yıllık geliri ise 1 milyon 400 bin lira .

İsparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris kasabasında, Mehmet Akif Akıncı'nın liderliğindeki bir girişim, istiridye mantarı üretiminde benzersiz bir başarı elde ediyor.

İha'da yer alan habere göre, Ispartalı bir genç ürettiği mantarlarla yıllık 1 milyon 400 bin lira gelir elde ediyor.

Genç Girişimcinin 600 Metrekarelik Tesisinde İstiridye Mantarı Yetiştiriliyor
Mehmet Akif Akıncı, Sarıidris kasabasında kurduğu 600 metrekarelik tesiste istiridye mantarı üretimi gerçekleştiriyor. İlkbahar, sonbahar ve kış aylarında üretim yapan Akıncı, yılda 20 ton mantar üretimiyle dikkat çekiyor. Küçük tesislerinde bireysel olarak çalışan genç girişimci, mantarın üretim aşamasından başlayarak özenle çalışarak ihracatına kadar her detayı kontrol altında tutuyor.

mantar-2.png İstiridye Mantarı

İstanbul ve Isparta Pazarlarına Ürün Gönderimi
2016 yılında 5 adet çadır ile başladığı üretim sürecini anlatan Akıncı, "Pamuk atıklarından üretimi kendim yapıyorum. Sarıidris kasabasında kültür mantarının yanında çeşitlilik olsun diye istiridye mantarı üretimi gerçekleştiriyorum. Ürettiğimiz ürünleri İstanbul ve Isparta'daki pazarlara gönderiyorum" diyor.

mantar-3.png İstiridye Mantarı

Kilogram Başına 70-80 TL Arasında Satış
Akıncı, ürettiği istiridye mantarlarını kilogram başına 70-80 TL arasında satışa sunuyor. Kaliteli ürünleriyle müşteri memnuniyetini ön planda tutan genç girişimci, gelecekte kurmayı planladığı yeni seralarla üretimini daha da artırmayı hedefliyor.

mantar.png İstiridye Mantarı

Gelecek Hedefleri: Yeni Seralarla Üretimi Artırmak
Mehmet Akif Akıncı, başarılı istiridye mantarı üretiminin yanı sıra, kuracağı yeni seralarla üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. Bu , hem kasaba ekonomisine katkı sağlayacak hem de genç girişimcinin başarısını daha da yukarılara taşıyacaktır.

mantar-1.png İstiridye Mantarı

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.