Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, Cizre’de Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, Cizre’de Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Vali Ali Hamza Pehlivan; Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir ve Bakanlık Müşaviri Abdullah Aksak ile birlikte Cizre’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Cizre’de Bakan Yardımcısı Demircan, Vali Pehlivan ve Başkan Yarka; beraberlerindeki heyet ile birlikte Hamidiye Kışlasını ve yapımı tamamlanan Gençlik Merkezini ziyaret etti; Şerafettin Elçi Caddesinde bulunan esnaf dükkânlarını dolaşarak işyeri sahipleri ve vatandaşlarla hasbihalde bulundu. Temizlik, maske, mesafe başta olmak üzere hayati öneme sahip Pandemi tedbirleri halkında uyarı ve hatırlatmalarda bulunarak esnaflara hayırlı işler, bereketli kazançlar diledi.

Ardından restore çalışmaları tamamlanan Kent Müzesi ile restore çalışmaları yapılacak olan Ulu Cami, Mem-u Zin Türbesi, Abdaliye Medresesi, Kırmızı Medrese gibi tarihi ve kültürel yapılar ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.

Kırmızı Medrese’de programı takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Demircan, “Bakanımız adına burada yürüttüğümüz işleri takip etmek üzere Şırnak’a geldik. Bölgede sürdürdüğümüz özellikle kütüphane çalışmamız var. Onun projelerini yerinde görme fırsatımız oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Cizre’ye çok güzel bir spor kompleksi kazandırdığını müşahede ediyoruz. Burada bazı tarihi eserlerin restorasyonunu buradaki Kaymakamlığımız, Belediyemizle birlikte yürütüyor. Bu anlamda hem Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak hem Bakanlık ana bünyesinde müze çalışmalarımıza yönelik yapacağımız destekleri yerinde, yakinen inceleme fırsatı bulduk. İnşallah bütün bunlara yapacağımız destekleri Sayın Valimiz ve Kaymakamımızla birlikte yürüteceğiz. Bu anlamda İl Başkanımıza ve İlçe Başkanımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı, güzel neticeleri hep birlikte alacağız” diye konuştu.

Cizre’deki ziyaretlere Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Acar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve STK temsilcileri de iştirak etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.