Kumçatı Tahini, Görümlü Narı ve Görümlü İnciri İçin Coğrafi İşaret Tescil İşlemleri Başlatıldı                   

Kumçatı Tahini, Görümlü Narı ve Görümlü İnciri İçin Coğrafi İşaret Tescil İşlemleri Başlatıldı                   

          Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürümüz Selman Demirel ve Gıda Mühendisimiz Zeynep Onuk, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Şırnak Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Berk Oğuz'u makamında ziyaret etti.

          Ziyarette Şırnak’ta üretilen ve kente özgü olan ürünlere ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret alınması çalışmalarına yönelik konular görüşüldü.

          Coğrafi işaretler toplantısı daha önce Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilip, toplantıda Şırnak üretilen ve kente özgü olan ürünler kurumlar tarafından bir ya da birden fazla ürüne talip olarak çalışmaların başlatılması ve ürün sayılarının arttırılması kararlaştırılmıştı.

          Şırnak’ta 3 tane coğrafi işaret tescili alınmış ürün bulunduğunu anlatan Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Cizre Kaymakamlığı tarafından Cizre Memilheva Kurabiyesi ile Cizre Luzine Tatlısı ve Şırnak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Şımşıpe coğrafi işaret tescili yaptırılarak ‘Mahreç İşareti’ alındığını belirtti.

           İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Şırnak Otlu Peyniri ile Faraşin Balı için coğrafi işaret tescili yaptırılmak üzere başvuruda bulunulduğunu aktardı.

          Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kumçatı Tahini, Görümlü Narı ve Görümlü İnciri için başlatılan coğrafi işaret tescil işlemleri için DİKA tarafından finansal destek sağlanmasına yönelik istişarelerde bulunuldu.

          Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Şırnak Yatırım Ofisi İl Koordinatörü Berk Oğuz ziyaretlerinden dolayı Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel'e teşekkür etti. Demirel ise Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Şırnak Yatırım Ofisi İl Koordinatörü Berk Oğuz'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.