Kürt kanalı Channel 8 kuruluyor, Channel 8 frekansı

Kürt kanalı Channel 8 kuruluyor, Channel 8 frekansı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Süleymaniye şehrinde merkezi bulunan yeni bir haber kanalı kurma kararı aldı. Kanalın adı "Channel 8" olarak belirlendi ve Türkiye'de de ofisler açmayı planlıyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin merkezi olan Süleymaniye şehrinde, "Channel 8" adını taşıyan yeni bir haber kanalı kuruluyor. Ayrıca, bu kanalın Türkiye'de de ofisleri açılacak.

DİĞER KANALLARA RAKİP OLACAK

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin merkezi olan Süleymaniye şehrinde yeni bir haber kanalı olan “Channel 8” kuruluyor. Bu gelişme, Irak Kürdistan bölgesindeki medya sahnesine yeni bir oyuncu katılacağını işaret ediyor. Özellikle Erbil merkezli ve Barzani ailesine yakın olan Rudaw ve K24 gibi televizyon kanallarıyla rekabet etmeyi hedefliyorlar.

TÜRKİYE’DE BÜROLARI OLACAK

Channel 8, Türkiye’de de ofisler açarak genişlemeyi planlıyor ve yakın zamanda yayına başlamak için gün sayıyor. Channel 8 Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da Büro ve muhabirleri olacağı belirtildi.

CHANNEL 8 FREKANSI

Chanel 8 henüz karasal yayın yaptığından sadece bölgesel izlenebiliyor. Kanal uyudularda yayın yaprağında frekans bilgisini sizinle paylaşacağız.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.