Lider Çocuk Tarım Kampı Etkinliği Gerçekleştirildi

Lider Çocuk Tarım Kampı Etkinliği Gerçekleştirildi

         Şırnak’ta, Lider Çocuk Tarım Kampı 2022 yılı etkinliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

         Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda 4. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen kampa 25 çocuk katıldı ve etkinlik üç gün sürdü.

         "Hayatın Merkezinde Tarım, Tarımın Merkezinde Çocuk" sloganı ile gerçekleştirilen kamp etkinliğinde her yıl bir tema belirlenerek, tema çerçevesinde geleceğin teminatı çocukların farkındalık düzeylerinin arttırılması amaçlanmakta. Bu yıl Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yılı olarak ilan edilerek, Lider Çocuk Kampı’nda da bu tema ile planlandı.

         Kampın ilk günü Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans salonunda katılımcılara, müdürlükte görevli Su Ürünleri Mühendisi Rıdvan Hüsem tarafından balık, balıkçılık ve su ürünleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Veteriner Hekim Mehmet Demirci ise katılımcılara sağlıklı beslenme ve okul gıdası hakkında özet bilgiler verdi. Yiyecek ve içecek sunumu ile beraber, Ziraat Teknikeri Özlem Duz su israfı ve çevre kirliliği konularında katılımcılara tavsiyeler verdi. Kampın ilk günü yenilen yemek ile sona erdi.

         Kampın ikinci gününde önce Uludere Barajı ziyareti gerçekleştirildi. Burada DSİ 105. Şube Müdürlüğünde görevli İnşaat Mühendisi Sedat Doğan tarafından katılımcılara baraj ve önemi hakkında bilgiler verildikten sonra baraj kenarında yiyecek ve içecek sunumu yapıldı. Burada katılımcı miniklere hazırlanan pankart ve dövizler verilerek toplu ve bireysel fotoğraf çekimleri yapıldı. Sonrasında Uludere’de bulunan bir alabalık yetiştiriciliği tesisi ziyaret edildi. Bu tesiste çocuklara yetiştiricilik yapılan havuzlar, havuzlarda yetiştirilen balıklar gösterilerek, balıklara yem vermeleri sağlandı.

         Tesisten taze alabalık alınarak, Musatepe barajına geçildi, baraja yakın yerde bulunan su ürünleri tesisi ve konaklama işletmesinde hazırlanan ve pişirilen balıklar miniklerin beğenisine sunuldu. Yemeğin ardından işletme gezilerek, çocukların kendi elleriyle işletme bahçesinde bulunan meyve ağaçlarından meyve toplamaları ve yemeleri sağlandı. Burada oynanan çeşitli eğlenceli su oyunlarının ardından dönüşe geçilerek kampın ikinci günü de sona ermiş oldu.

         Kampın üçüncü günü Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel, çocukların tarımla iç içe olmaları, tarım kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve etkinliğin mahiyeti hakkında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans salonunda bir konuşma gerçekleştirdi. Demirel, kampta emeği geçen personeli ve eğitimcileri özverili çalışmaları vesilesi ile tebrik ederek, kendilerine katılım belgelerini takdim etti.

         Etkinliğin sonunda katılımcı miniklere katılım belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. İkram sunumu sonrasında kamp programının kapanışı gerçekleştirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.