Luzine Tatlısı Tescil Yolunda

Luzine Tatlısı Tescil Yolunda

Cizre’ye has olan Memilheva Kurabiyesinden sonra kentin önemli ve özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Luzine tatlısı da tescillenme aşamasında.

Her yönü ile tanıtmaya çalışılan Cizre’nin, tarihi zenginliklerinin yanı sıra zengin mutfağına has olan bir ürünü daha tescillendirmek için çalışmalara başlamışdı.

Daha önce Cizre Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Belediye ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odasının ortak çalışması ile mutfak kültürünün yıldızı olan ‘Cizre Memilheva Kurabiyesi'  Türk Patent Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaretler arasında yerini almıştı.

İlçeye has olan Memilheva kurabiyesinden sonra yine kaymakamlık ve belediye tarafından şehrin önemli ve özellikle ramazan aylarının vazgeçilmezi olan Luzine tatlısının tescillenerek marka patentinin alınması için çalışmalara başlandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Davut Sinanoğlu; “Cizre'mizin mutfak kültüründe bulunan tüm ürünlerimizin coğrafi işaretler olarak gösterilmesine kararlıyız. Bu yöndeki tüm çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Mutfak kültürümüzü el birliğiyle ülkemize ve dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.