Maden Ocağında Göçük: 3 Kişi Toprak Altında Kaldı

. Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Yapılan ilk belirlemelere göre üç kişi toprak altında kaldı.

Geçtiğimiz günlerde Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucu bir göçük oluşmuş ve 9 işçi kaybolmuştu. Ancak heyelan riski nedeniyle arama çalışmalarına ara verilmişti. Erzincan'daki olayın sıcaklığı yerini korurken, bir kötü haber de Elazığ'dan geldi.

MADENDE GÖÇÜK

Elazığ’ın Palu ilçesinde bir krom maden ocağında göçük meydana geldi. Yapılan ilk belirlemelere göre dört kişi toprak altında kaldı. Çalışmaların devam ettiği bölgede Vali Toraman konuyla ilgili açıklama yaparken, üç işçinin kurtarıldığını bildirdi. Aynı madende 2021 yılında iki işçinin vagondan düşerek, 2023 yılında ise bir işçinin göçüğün altında kalarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA
Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.00 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Vali Toraman, "Arama kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında 2 işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar." dedi.

EKİPLER BÖLGEYE YÖNLENDİRİLDİ
Olayın ardından AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri bölgeye yönlendirildi.

AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ
AFAD'dan yapılan açıklamada ise maden ocağındaki göçüğün Palu ilçesinde değil Alacakaya ilçesinde olduğu ifade edilerek, "Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elazığ ilimiz Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisinin göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, İtfaiye, Jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz"


Elazığ ilimiz Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisinin göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır.

Olay bölgesine #AFAD, İtfaiye, Jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edilmiştir.

maden.jpg

maden-gocuk.jpg

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.