Mardin Valiliğine Tuncay Akkoyun Atandı! Vali Akkoyun Kimdir?

Mardin Valiliğine Tuncay Akkoyun Atandı! Vali Akkoyun Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Valiler kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla Mardin Valiliğine Tuncay Akkoyun atandı. Vali Akkoyunn kimdir?

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla 57 ilin valisi değişti. Valisi değişen illerden biri de Mardin oldu. Mardin Valiliğine Karaman Valisi Tuncay Akkoyun atandı.
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın yerine Karaman Valisi Tuncay Akkoyun getirildi. Mahmut Demirtaş’ın yeni görev yeri Bursa Valiliği oldu.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun Kimdir?

1976 doğumlu olan Tuncay Akkoyun, eğitim hayatına Elazığ'da başladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde eğitimine devam ederek 1999'da tamamladı. Tuncay Akkoyun, İçişleri Bakanlığının düzenlediği Kaymakamlık Sınavını kazanarak Elazığ Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Üç yıl süren Kaymakam Adaylığı döneminde başarılı bir eğitim ve staj programı geçirdi. Bu süre içerisinde Adıyaman-Besni, Adana-Karaisalı ve Malatya-Kale Kaymakam Vekilliği görevlerinde de bulundu. 2001 yılında Ankara Üniversitesi'nde yabancı dil eğitimine katılarak, İngiltere'de altı aylık yabancı dil programını tamamladı. Aynı dönemde Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini "Suç ve Kabahatlerde Kanunilik İlkesi" başlıklı tezle tamamladı.

Tuncay Akkoyun, kariyerine Bursa-Harmancık Kaymakamlığı göreviyle devam etti. Daha sonra Malatya-Arguvan, Karaman-Ermenek, Erzincan-Tercan, Muğla-Ula Kaymakamlıkları görevlerinin ardından Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı, Kahramanmaraş-Türkoğlu ve Kahramanmaraş-Elbistan Kaymakamlığı görevlerini üstlendi. Özellikle Türkoğlu Kaymakamlığı döneminde Suriye vatandaşı misafirlerin konaklaması için konaklama merkezi kurma görevi verilen Akkoyun, bu görevi başarıyla yerine getirdi. Aynı zamanda Suriye vatandaşı misafirlerin konaklaması için çadır kent/konaklama merkezinin kuruluş ve yöneticilik görevlerini de üstlendi.

Tuncay Akkoyun, İçişleri Bakanlığı-Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) işbirliğiyle düzenlenen "Yerel Kalkınmada Mülki İdare Amirlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Japonya'da eğitim ve araştırma çalışmalarına katıldı. Bu süreçte Japonya'nın Bölgesel ve Yerel Kalkınma, Afet Yönetimi ve Yönetim Yapısı konularında incelemelerde bulundu. İyi derecede İngilizce bilen Tuncay Akkoyun, evli ve iki çocuk babasıdır.

Tuncay Akkoyun, 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Karaman Valiliğine atanarak önemli bir görevi üstlendi. Başarılı valilik döneminin ardından, 10 Ağustos 2023 tarihinde Mardin Valiliği'ne atanarak yeni bir sayfa açtı.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.